Haberler

Hanefi Bostan'dan Torba Yasa ile İlgili Açıklama

Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan, “Torba Yasa’ya yönelik başlattığımız girişimler kısmen sonuç verdi” dedi.

Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan, "Torba Yasa'ya yönelik başlattığımız girişimler kısmen sonuç verdi" dedi.

Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan, torba yasa ile ilgili yaptıkları çalışmaların etkili olduğuna dair bir açıklama yaptı. Yaptığı yazılı açıklamada Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşmeleri devam eden torba yasada Türkiye Kamu-Sen'in etkisinin devam ettiğini kaydeden Hanefi Bostan, "İlk olarak memurların iş güvencesinin ortadan kaldırmayı esas alan 82'inci maddenin büyük ölçüde düzeltilmesini sağladık. Nitekim TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen ve memurun iş güvencesini yok edecek hükümler içeren yasa tasarısında geri adım atıldı. Türkiye Kamu-Sen'in ve Türkiye Kamu-Sen'e bağlı sendikaların yoğun girişimleri neticesinde, bütün memurların iş güvencesini ortadan kaldırmayı esas alan; yargı kararlarının uygulanması zorunluluğunu 30 günden 2 yıla çıkaran ve söz konusu yargı kararını yerine getirmeyen, idareciye cezai soruşturma açılamayacağına hükmeden torba yasa tasarısındaki 82'inci maddenin kapsamı daraltıldı" dedi.

TORBA YASA İLE İLGİLİ YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALAR SONUÇ VERDİ

Torba yasaya yeni maddeler eklenmesi yönünde yaptıkları girişimlerin sonuç verdiğini kaydeden Hanefi Bostan, "Plan ve Bütçe Komisyonu çalışmaları esnasında verilen bir önerge ile bütün memurları kapsaması öngörülen madde; 2451 sayılı bakanlıklar ve bağlı kuruluşlarda atama usulüne ilişkin kanuna ekli (1) ve (2) sayılı cetvellerde gösterilen unvanları taşıyan görevliler ile farklı atama usullerine tabi olsalar dahi daire başkanı ve üstü görevlere, sivil memurlar hariç kolluk teşkilatlarının kadrolarına; açıktan naklen veya vekaleten yapılan atamalar için geçerli olacak şekilde sınırlandırıldı. Geçtiğimiz hafta içinde Kamu Personeli Danışma Kurulu'nda kabul edilen konuların hayata geçirilmesi için torba yasaya yeni maddeler eklenmesine yönelik olarak başlattığımız girişimler de kısmen sonuç verdi. Türkiye Kamu-Sen heyetinin CHP ve MHP grup başkanvekilleriyle yaptıkları görüşmelerin ardından hazırladığımız kanun önergelerini iktidar partisi AK Parti de dahil olmak üzere bütün partilere sunuldu" diye konuştu.

ÖNERGEDE YER ALAN BAZI MEDDELER KABUL EDİLDİ

Bostan, kanun önergesinde yer alan maddelerin bazılarının kabul edildiğini belirterek, "Bu önergelerde, araştırma görevlisinden profesörüne kadar bütün akademisyenlerin maaşlarının ve ek ders ücretlerinin artırılması, 2005 yılından sonra göreve başlayanlara bir derece verilmesi, disiplin cezalarının affı, 4/C'li personelin ve Üniversite mezunu kamu işçilerinin memuriyet kadrosuna geçirilmesi, emeklilik ikramiyesinde 30 yıl sınırının kaldırılması, ek gösterge uygulamalarındaki adaletsizliklerin giderilmesi, aday memurların görevlerine son verilmesiyle ilgili düzenlemelerin kaldırılması, KİT'lerde çalışan personelin genel ve katma bütçeli kurum ve kuruluşlara atamasının yapılabilmesi, adalet çalışanlarına fazla mesai verilmesi, araştırmacı kadrosuna atanan personelin sorunlarının çözümü, Sümer Holding personelinden işsizlik sigortası primi kesilmesine son verilmesi, nöbetçi memurluk uygulamasının kaldırılması, yardımcı hizmetler sınıfına da ek gösterge verilmesi, kadın istihdamının artırılmasına yönelik olarak kurumlarda kreş açma zorunluluğu getirilmesi ve ya kreş ödeneği verilmesi konuları yer almaktaydı. Komisyona sunduğumuz önergelerden bazıları toplantılar sonucunda kabul edilerek tasarıya eklendi" ifadesini kullandı.

Hanefi Bostan tasarıya eklenen kanunları şöyle sıraladı;

"Aday memurlar herhangi bir disiplin cezası alınca, memurluktan atılıyordu. 657'de yer alan bu düzenlemeyi, Anayasa Mahkemesi iptal etmişti. Komisyonda, 657'deki bu madde için yeni önerge verildi. Yeni düzenlemeye göre, uyarma ve kınama cezası verilince aday memur, memurluktan atılmayacak. 4046 sayılı kanunda yer alan hüküm gereğince, özelleştirilen kurumlardaki üst yöneticiler araştırmacı olarak atanmaktadır. Bunların kariyerlerine uygun olarak, mühendis veya mimar gibi unvanlara atanabilmesi için yeni önerge verildi ve bu önerge kabul edildi. Ayrıca yine 4046 sayılı kanuna eklenen geçici madde uyarınca, bu düzenleme şuan çalışmakta olan araştırmacılar için de uygulanacaktır. Bunlardan 30 gün içinde başvuranlar, bu haktan yararlanacaktır. İş yoğunluğu fazla olan mahkemelerdeki memur ve sözleşmeli personele ayda 50 saati geçmemek üzere fazla mesai ücreti verilecektir. Her bir personel için verilebilecek yıllık mesai ücreti yılda 300 saati aşamayacaktır. Bütçe kanununda belirtilen fazla çalışma ücretinin 3 katı ödeme yapılacaktır. Sümer Holding'te çalışan sözleşmeli personelin aylık ödemelerinden işsizlik sigortası primi kesiliyordu. Yapılan düzenleme ile bu konuda düzenlemeye gidilmiştir. 1966 yılında yürürlüğe konulan ve Nöbetçi memurluğu düzenleyen 711 sayılı Kanun yürürlükten kaldırıldı."

Bostan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sundukları Kanun önergelerini belirterek, şunları söyledi;

"TBMM'ye sunduğumuz kanun önergeleri: Akademisyenlerin ücretlerinin artırılması. Akademisyenlerin ek ders ücretlerinin artırılması. 4-C'li personele kadro verilmesi. 4-B'li personelin kadroya geçirilmesi. 2005 yılından sonra göreve başlayanlara 1 derece verilmesi. Aday memurların işten çıkarılmasının zorlaştırılması. Disiplin cezalarının affı. Emekli ikramiyesinde 30 yıl sınırının kaldırılması. Üniversite mezunu kamu işçilerine memuriyet kadrosu verilmesi. Yardımcı hizmetler sınıfına ek gösterge ve ek göstergelerin artırılması. Yıllık izinlerin iş günü esasına göre belirlenmesi. Adalet çalışanlarına fazla mesai verilmesi. AFAD çalışanlarının özel hizmet tazminatlarının artırılması. Öğretmenlerin ek ders ücretlerinin artırılması. İzin sürelerinin arttırılması. Kadroya geçirilen sözleşmeli personelin 5 yıl nakil yasağına istisna getirilmesi. KİT personelinin memur kadrolarına atanabilmeleri. Kreş ödeneği verilmesi. Nöbetçi memurluğunun kaldırılması. Özel sektörde geçen sürelerin tamamının kazanılmış hak aylığına sayılması. Özelleştirme mağduru genel müdür, genel müdür yardımcıları ve müdürlerin mağduriyetinin giderilmesi. Radyoaktif ışınlara maruz kalan personelin izinlerinin arttırılması. Refakat izninin sağlık izni sayılması. Tapu çalışanlarının sorumluluklarının yeniden belirlenmesi." - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hanefi Bostan İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500

Yorumlar (1)

durdane algül:

ek göstereler yükseltilecekmi emekli memura katkısı olacakmı a

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title