Haberler

Hanefi Avcı Samsun'da Okurlarıyla Bir Araya Geldi

Hanefi Avcı, Karadeniz Kitap Fuarı’nın son gününde okurlarıyla buluştu.

Hanefi Avcı, Karadeniz Kitap Fuarı'nın son gününde okurlarıyla buluştu. Avcı, son çıkardığı kitabı 'Cemaat'in İflası Hoca'nın Ayağının Kaydığı yer' adlı kitabını imzaladı.

Tekkeköy Fuar Merkezi'nde Karadeniz Kitap Fuarı'nın son gününde kitap imza törenine katılan eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

Vatandaşlarla sohbet eden Hanefi Avcı kitabını imzaladığı okurlarıyla fotoğraf çektirdi. Cemaatin yakın zamanda yapılacak olan seçimlere olacak etkisi hakkında konuşan Hanefi Avcı, "Biz olaya siyasetin dışında, daha genel ve uzun vadede bakıyoruz. Elbette ki siyasi olay çok önemlidir. Halkın tercihinin ortaya çıkması, yönetimin seçilmesi önemli bir olaydır. Ama bu cemaat meselesini, devletin içine giren bir grubun devleti ele geçirerek, devletin gücünü ele geçirerek diğer kesimler üzerindeki baskısı, operasyonel faaliyetleri, bence böyle bir seçimi de aşan devletin temeli ile ilgili toplumun ortak yaşam değerleriyle ilgili bir olaydır. Bu devlet herkese eşit ve adil olmak mecburiyetindedir. Devletin bütün kurumları hukukun önünde eşit olmalı. Ama birileri, bir grup, bir cemaat bu devletin belli güçlerini belli organlarını ele geçirip, sonra da haksızlık yapmaya başlar, diğer kesimler üzerine de baskı yapmaya başlarsa, kendi menfaatleri uğruna devleti yönetmeye kalkarsa, bu bizim ortak yaşama duygularımızı sarsar. Millet olmanın, beraber yaşamanın sıkıntısını oluşturur. Bundan dolayı bunu biz çok daha köklü bir olay olarak görüyoruz. Böyle kısa bir dönem gibi değil, basit bir mesele gibi değil de toplumun varlığını, yaşamasını, bir arada kalmasını ilgilendiren hayati bir olay olarak değerlendirdiğim için seçiminde ötesinde bir olay olarak görüyorum . Ama tabii ki seçimde bugün için çok önemli bir olay. Demokrasi, halkın kendi yönetimini seçmesi, yöneticilerini seçmesi bizim açımızdan önemli bir olay" dedi.

"SAMSUN VE KARADENİZ HALKININ KİTABA BU KADAR İLGİ GÖSTERMESİ SEVİNDİRİCİ"

Fuar merkezinin şehir merkezine uzak olmasına rağmen vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini belirten Hanefi Avcı, "Bu fuar Samsun'daki ilk kitap fuarı. Ayrıca fuarın şehir merkezine uzaklığı dikkate alınırsa insanların bu kadar ilgi göstermesi çok güzel bir şey. Samsun ve Karadeniz halkının kitaba bu kadar ilgi duyması sevindirici ve güzel bir olay. Bu kadar uzaklığı ve ilk kez yapılmasına rağmen fuara bu kadar ilgi duyulması çok güzel bir olay. Kitaba ilgi ayrıca benim açımdan memnuniyet verici. Samsun halkının bu konuya, özellikle devlet cemaat meselesindeki sorunlara daha duyarlı olduğunu gösteriyor. Bu da bence hem umut verici hem de sevindirici bir olay" diye konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hanefi Avcı Karadeniz Cemaat Samsun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title