Haberler

Handan, Artık Üniversite Öğrencisi

Türkiye'd 'de safra yolları olmadan doğup 17 yaşına kadar yaşatılabilen tek hasta olan ve 2.5 yıl önce karaciğer nakliyle yeni bir hayata başlayan 19 yaşındaki Handan Ülker en büyük hayaline kavuştu, üniversiteli oldu.

Türkiye'd 'de safra yolları olmadan doğup 17 yaşına kadar yaşatılabilen tek hasta olan ve 2.5 yıl önce karaciğer nakliyle yeni bir hayata başlayan 19 yaşındaki Handan Ülker en büyük hayaline kavuştu, üniversiteli oldu. Nakilden sonra evde eğitim görüp bu yıl okula gidebilen Antalyalı 'Mucize kız' Handan, İzmir'de Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü'nü kazandı. Handan üniversiteli olmanın sevincini yaşarken, Doç. Dr. Murat Kılıç, "Hastalarımızın böyle sağlıkla hayallerine kavuştuğunu görmek bizleri de çok mutlu ediyor" dedi.

Antalya'da ev hanımı Nezahat Ülker ve oto tamircisi Ramazan Ülker'in üç çocuğunun en küçüğü olan Handan, 28 Aralık 1996'da dünyaya geldi. Henüz birkaç günlük bebekken bilier atrezi (safra kanalları yokluğu) tanısı koyulan Handan, 2.5 aylıkken kazai ameliyatı geçirdi. Ülker çifti kızlarını götürmedik hastane, doktor bırakmadı. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde takibine karar verilen kızları için çiftin ayağı hastaneden hiç eksik olmadı.

17 YAŞINA KADAR KARACİĞER BEKLEDİ

Yapılan safra yolu ameliyatına rağmen Handan, hemen hemen her ay bir hafta 10 gün hastanede yattı, 4- 5 kez de mide kanaması geçirdi. Tanı koyulduğu günden itibaren karaciğer nakli adayı olan, ailesinden uygun verici çıkmayınca üniversitenin kadavra listesine adı yazılan Handan yılları geride bıraktı. Handan, 2012 yılında nakil için İzmir Kent Hastanesi'ne sevk edildi. Ailesinin büyük sevgi ve ilgisiyle zorluklara göğüs geren, okulunda da başarılı öğrenci olmayı sürdüren Handan, hayallerinden vazgeçmedi. Doktor ağabeyi Volkan ve Veteriner Hekim Derya Öztürk'ten etkilenen genç kız, yaşadığı sağlık sorunlarına rağmen üniversite okumayı kafasına koydu.

MÜJDELİ HABER 2.5 YIL ÖNCE GELDİ

Bir yandan derslerine çalışan Handan, 10 Şubat 2013 gün İzmir'den gelen müjdeli haberle soluğu Kent Hastanesi'nde aldı. Handan'a Marmaris'te geçirdiği motorsiklet kazasında ağır yaralanıp beyin ölümü gerçekleşen 16 yaşındaki bir gencin bağışlanan karaciğeri Doç. Dr. Murat Kılıç başkanlığındaki ekip tarafından nakledildi. Doktorlarının kendisi gibi Türkiye'de 9, dünyada ise 11 yaşını geçmiş hasta bulunmadığını söylediğini vurgulayan Handan, başarılı nakilden sonra anne, babasıyla birlikte 'geçici süre' İzmir'e yerleşti. Üniversiteli olmak en büyük ideali olan Handan o yılı İzmir'de evde eğitim alarak geçirdi. Çiğli bir liseye kaydı yapılıp o liseden evine gönderilen öğretmenlerle eğitimini sürdürüp sınıfını takdirnameyle geçen Handan, son sınıfı ise memleketi Antalya'da Bileydi Anadolu Lisesi'nde okudu.

BU YIL LİSEDEN BAŞARIYLA MEZUN OLDU

Bu yıl mezun olup liseye veda eden genç kız, üniversite eğitimi için nakil olduğu İzmir'i tercih etti. Handan, çok istemesine karşın doktor ağabeyinin izinden gidemedi, ancak yine hastalara yardımcı olabilecek bir bölüm seçti. Handan, İzmir Şifa Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü'nü kazandı. Üniversiteye kayıt için geldiği İzmir'de Kent Hastanesi'ne de gelip kontrollerini yaptıran ve üniversiteyi kazanma sevincini doktor ve hemşirelerle paylaşan Handan, duygularını söyle anlattı:

"Zor bir çocukluk, genç kızlık dönemi geçirdim. hastalıkla mücadelem daha bebeklikte başladı. Ama ben hayata hep dört elle sarılıp, mutlu olmayı sürdürdüm. Üniversite okumak benim idealimdi. Ağabeyim gibi doktor olmak istiyordum, hastanelerde o kadar çok yatıp çıkmıştım ki… Beni doktorlar değil hastalar, en çok da çocuk hastalar etkilerdi. Onlara yardımcı olabilmenin büyük bir mutluluk olacağını düşünür, hissederdim. Ama puanım Tıbba yetmedi, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümünü tercih ettim. Yine sağlık alanında bir branşta eğitim göreceğim ve insanlara yardımcı olabileceğim. Üniversiteli olmak müthiş heyecan verici. Hayallerim gerçek oluyor ve bu beni çok mutlu ediyor. Kaydımı yaptırdım, öğrenci kimlik kartımı aldım."

İzmir Kent Hastanesi Karaciğer nakli Bölüm Başkanı Doç. Dr. Murat Kılıç, Handan'ı başarısından dolayı kutladı ve "Hastalarımızın böyle sağlıkla hayallerine kavuştuğunu görmek bizleri de çok mutlu ediyor" dedi. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ramazan Ülker Türkiye Antalya İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title