Haberler

Hanak'ta Doğan Bir Başarı Öyküsü: "Necati Ünal"

Ardahan Üniversitesi (ARÜ) gençlere mesleki hayatında örnek olacak birbirinden başarılı akademisyenler, girişimciler, iş adamları ve bürokratları sırayla ağırlamaya devam ediyor.

Ardahan Üniversitesi (ARÜ) gençlere mesleki hayatında örnek olacak birbirinden başarılı akademisyenler, girişimciler, iş adamları ve bürokratları sırayla ağırlamaya devam ediyor. ARÜ'lü öğrencilerin daha sağlam temellere kurulu bir kariyer planlamasına yardımcı olmak için düzenlenen "Kariyer Günleri"nin konuğu Ardahan'ın Hanak İlçesi'nden yola çıkıp başarılarla dolu bir hayat yaşayan Ünal Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Necati Ünal oldu. Necati Ünal, zorluklarla geçen hayat hikayesi ve sıfırdan başlayarak şirketler grubu yönetim kurulu başkanlığına uzanan iş hayatı ile ilgili bilgi ve tecrübelerini gençlerle paylaştı.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Konferans Salonu'nda 25 Mayıs 2015 Pazartesi günü yapılan söyleşiye Rektör Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Ardahan'ın çeşitli ilçelerinden belediye başkanları, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Gürkan Doğan ile Prof. Dr. M. Hanefi Palabıyık, Genel Sekreter Ercan Gültürk, akademik-idari personeller ve öğrenciler katıldı. Etkinlik, saat 14.00'dan itibaren Necati Ünal'ın öz geçmişi hakkında bilgiler verilmesi ile başladı.

"Okula 77 Kilometreyi Yürüyerek Gider Gelirdim"

Eğitimci babasının katkılarıyla çocukluk zamanında temel eğitimini daha kolay bir şekilde aldığını, ancak hayatının daha sonraki sürecinde maddi imkansızlıklar yüzünden çok zor günler yaşadığını ifade eden Ünal, "Hanak ile Susuz arasındaki 77 kilometreyi yürüyerek gider gelirdim. O süreçlerden çok sonra üniversite sınavlarına girerek İstanbul ve Ankara'daki çeşitli bölümleri kazandım." şeklinde bilgi verdi.

Üniversite mezuniyetinin ardından ortalama altı (6) yıl devlet memur olarak kamuya hizmet ettiğini bildiren Ünal, "Kars ve Erzurum'da 'Bayındırlık İl Müdürlüğü' yaptım. Ayrıca bir zamanlar Erzurum'a valilik yapmış olan, sonraysa Meclis Başkanlığını yürüten Necmettin Karaduman'la 1970 yılında beraber çalıştım." diye konuştu.

Gençlere Altın Tavsiyeler

Ünal, memuriyet görevinin ardından kendi şirketlerini kurarak özel sektörde önemli projeler ve işlere imza attığını belirtti. Trabzon, Artvin, Erzurum, Ardahan ve başka birçok şehirde baraj inşaatları, fabrikalar ve yollar yaptıklarını ifade eden Ünal, konuşmasının sonunda öğrencilere, "Kıymetli öğrenciler… Öğrendiklerinizi ailenize intikal ettiriniz. Ailenize yardımcı olunuz… Çünkü esas olarak ayrıcalıklı olanlar sizi okutanlardır. Öte yandan hayatta lider durumuna geldiğiniz zaman peşinizden gelenleri çok dikkatli seçmelisiniz. Tavsiye ve tecrübelerinizi paylaşınız. Hata yapmaktan korkmayınız. Nitekim iş yapan herkes hata yapar." şeklinde önerilerde bulundu.

Programın sonunda ARÜ Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz tarafından Ünal'a çiçek ve teşekkür belgesi takdim edildi. - ARDAHAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ramazan Korkmaz Erzurum Ardahan Hanak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title