Haberler

Hamzabey Caddesi Asfaltlanıyor

İnegöl Belediyesi tarafından Alanyurt Yeni Mahalle’de Hamzabey Caddesi asfaltlanıyor.

İnegöl Belediyesi tarafından Alanyurt Yeni Mahalle'de Hamzabey Caddesi asfaltlanıyor.

Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu, Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa yürütülen asfaltlama çalışmasını yerinde inceledi. Kansu, "Halk arasında Kozluca yolu diye bilinen Hamzabey Caddesi, hem Kozluca Mahallesi'nin, hem de Yeni Mahalle, Üç Evler ve Yunus Emre mahallelerinin bağlantı yolunu oluşturuyor. Bu caddemiz aynı zamanda Alanyurt- Yenişehir yoluna alternatif yol olarak da kullanılıyor. Zaten Alanyurt bölgesindeki mahalle sakinlerinin ana yoldan sonra en yoğun olarak kullandığı yol burasıdır. Bizim toplu taşıma araçlarımız da yine bu güzergahı kullanmaktadır" dedi.

Başkan Yardımcısı Kansu, "Bildiğiniz gibi geçen sene Eylül ayında asfaltlama çalışmalarına başladığımız Hamzabey Caddesi'inde 1880 metrelik kısmı İnegöl Belediyesi ve Bursa Büyükşehir Belediyesi ekiplerince tamamlanmıştı. Bugün ise yolun devamı olan, Üçevler Zincirlikuyu Caddesi'nden itibaren Esenler Caddesi'ne kadar olan 1200 metrelik yolun mevcut zeminde bulunan ve ekonomik ömrünü tamamlamış olan kilit parke taşları sökülerek, halihazırdaki yol genişletilip imar planında bulunan 20 metreye genişletilecektir. İhtiyacı olan bölgelerde zemin değişimi ve zemin sağlamlaştırılması yapılacak. Bunun için zemin en az 50-60 santim kazılarak yerine dolgu malzemesi serilecek. Mevcut eskimiş olan altyapı değiştirilecek. Yağmu rsuyu hattı döşenecek ve yeni menfezler yapılacaktır. Tüm altyapı çalışmaları tamamlandıktan sonra vatandaşlarımızı mağdur etmemek için 1200 metrelik yol asfalt kaplama yapılacak ve daha sonra ise tretuvar çalışmalarına başlanacak. Çalışmalar bittikten sonra burası güzel ve nezih bir cadde olacak" dedi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yenişehir Alanyurt Kozluca İnegöl Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title