Haberler

Hamursuz Bayramı kutlamaları -

Vali Mehmet Celalettin Lekesiz ile farklı dinlerin temsilcileri, Musevilerin Hamursuz Bayramı dolayısıyla havrayı ziyaret etti.

Vali Mehmet Celalettin Lekesiz ile farklı dinlerin temsilcileri, Musevilerin Hamursuz Bayramı dolayısıyla havrayı ziyaret etti.

Lekesiz, ziyaretteki konuşmasında, tasada, kederde, kıvançta, iyilikte, güzellikte tek millet olmanın önemine değinerek, Musevi vatandaşların bayram sevincini paylaştıklarını söyledi.

Hatay'ın, farklı kültürlerin bir arada yaşadığı illerin başında geldiğini vurgulayan Lekesiz, "Bu farklılıkların, dinlerin, dillerin, etnik kökenlerin, inançların bir arada yaşamasının beraberinde getirdiği, hayatın hemen her alanına yansıyan güzellikler var. Bunların başında toplumsal hoşgörü geliyor. Bir taraftan Kutlu Doğum, bir taraftan Musevilerin Hamursuzluk, bir taraftan Hristiyanların Paskalya Bayramı. Allah sağlık, huzur, afiyet içerisinde dünya durdukça bu bayramları hep beraber huzur içerisinde kutlamayı nasip etsin" dedi.

Antakya Musevi Cemaati Vakfı Başkanı Şaul Cenudioğlu da Hamursuz Bayramı'nın, İbrani kavminin Mısır'da Musa Peygamber önderliğinde Firavun'un zulmünden, esaretten özgürlüğe kaçışı sırasında unu suyla yoğurup, yemeleri anısına kutlandığını anlattı.

Geçmişte atalarının çektiği sıkıntıyı anlamak için bir hafta mayasız ekmek yediklerini ifade eden Cenudioğlu, "Bayramlar, sevgi ve kardeşliği birleştirici mana taşır. Bizleri ziyarete gelen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder ise Kutlu Doğum ile Paskalya ve Hamursuz bayramlarının aynı dönemde kutlandığını anımsattı.

İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu da kentin, yüzyıllardır barış, kardeşlik ve huzurun simgesi olduğunu, ildeki güzelliğin kıyamete kadar devam etmesini dilediğini söyledi.

Ortodoks Kilisesi Pederi Dimitri Dogum ise yıllardır beraber yaşadıkları Musevi kardeşlerinin bayramını kutladığını belirtti.

Katolik Kilisesi Pederi Domenico Bertogli, Alevi kanaat önderlerinden Nasrettin Eskiocak ile bazı sivil toplum örgütü temsilcilerinin de kardeşlik ve huzur ortamının bozulmaması temennisinde bulunduğu konuşmaların ardından misafirlere mayasız ekmek ikram edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Celalettin Lekesiz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title