Haberler

Hamur'da Eğitim Toplantısı

Ağrı'nın Hamur İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Serka Kalkınma Ajansı ve Iğdır Üniversitesi işbirliği ile "Eski Köye Yeni Bitkiler" konulu eğitim programı gerçekleşti.

Hamur Anadolu Lisesi Konferans Salon'undaki toplantı'da konuşan Hamur İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Savaş Uzunoğlu, yaklaşık 3 yıl'dan bu yana çeşitli bitkiler üzerinden denemeler yaptıklarını söyledi.

Uzunoğlu, çiftçilerimizin bu bölgede yetiştirebileceği, kazanç sağlayabileceği tarımsal ürünleri tespit etmeye çalıştıklarını belirterek, "Denemelerin çoğunda başarılı olduk. Anladık'ki kentte bir çok tarım ürününün yetiştirilmesi için gayet uygun bir coğrafya. Bizlerinde amacı bu tespitlerimizi çiftçilerimize aktarmak. " dedi.

Programda, Iğdır Üniversitesi Prof. Dr. Bünyamin Yıldırım "yağ bitkileri yetiştiriciliği" hakkında bir sunum yaparak Ağrılı çiftçileri bilgilendirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Iğdır Üniversitesi Ağrı Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title