Haberler

Hamsiyle Yüzü Gülen Balıkçılar Palamudun Yolunu Gözlüyor

Güncelleme:

Denizlerde av yasağının sona ermesinin ardından 1 Eylül'den itibaren "vira bismillah" diyerek Marmara Denizine açılan balıkçıların yüzlerini, hamsi ve sardalya güldürdü.

ZAFER AKPINAR - Denizlerde av yasağının sona ermesinin ardından 1 Eylül'den itibaren "vira bismillah" diyerek Marmara Denizi'ne açılan balıkçıların yüzlerini, hamsi ve sardalya bolluğu güldürdü.

Kilogram bazında hamsi 10 lira, sardalya ise 7 liradan satılırken balıkçıların geçen yıl hasret kaldığı ve bu yıl ağlara takılmaya başlayan palamudun tanesi 10 liradan alıcı buluyor.

Erdek Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ali Demiray, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Marmara Denizi'ne açılan balıkçıların geçen sezon umduğunu bulamadığını söyledi.

"Vira bismillah" diyerek büyük umutlarla denize ağlarını bırakan balıkçıların yüzlerini az da olsa hamsinin güldürdüğünü belirten Demiray, sardalyanın da onları tatmin edecek boyutta çıktığını anlattı.

Ortalama 13 kilogram gelen kasalarına doldurdukları su ürünlerini toptan 50-70 liradan satan balıkçıların, Karadeniz'den palamut ve çinekop akını beklediğini dile getiren Demiray, "Bu yıl palamut bol gibi duruyor. Karadeniz'den güzel haberler alıyoruz. Geçen yıl vatandaşlar palamuda hasret kalmıştı. Bu yıl inşallah bol tüketecekler, umutluyuz. Bu sezon balık çeşitliliği bol olacak gibi duruyor" diye konuştu.

Demiray, sezonun açılmasının ardından ilk günlerde ağlara torik takıldığını, birkaç gün de palamudun bol çıktığını ifade ederek, balıkçıların bu sezon denizden umduğunu bulacağını dile getirdi.

Hem balıkçıların hem de vatandaşların, palamudun Karadeniz'den gelmesini beklediğini vurgulayan Demiray, "Bu yıl palamut, geçen yılki gibi kendini fazla özletmeyecek gibi duruyor" ifadesini kullandı.

Balıkesir'de balıkçılık yapan Tuncay Kurban da kilogram bazında hamsinin 10, sardalyanın 7 liradan satıldığı bilgisini verdi.

Hamsinin kilogram fiyatının, geçen yıl yokluğunda 20 liraya kadar çıktığını hatırlatan Kurban, "Palamuda ise geçen sezon fiyat veremiyorduk; çünkü yoktu. Bu yıl palamut, tanesi 10 liradan tezgaha düştü. Vatandaş palamut başta olmak üzere balığı gerçekten özlemiş. 1 Eylül'den bu yana satışlarımız oldukça iyi" değerlendirmesinde bulundu.

Kurban, hava koşullarına bağlı olarak balığın daha fazla çıkmasıyla fiyatların düşeceğine, çeşitliliğin de artacağına inandığını bildirerek, bu konuda vatandaşların biraz daha beklemesi gerektiğini sözlerine ekledi. - Balıkesir

Kaynak: AA / Yerel

Marmara Denizi Ali Demiray Karadeniz Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title