Haberler

Hamsiden Ümidini Kesen Balıkçının Yüzü İstavritle Güldü

Güncelleme:

Bir gecede tuttukları yaklaşık bin 500 ton istavritle limanlara dönen Karadenizli balıkçılar, bol miktarda avladıkları istavritin mutluluğunu yaşadı.

Hamsiden ümidini kesen balıkçının yüzü istavritle güldü- Bir gecede tuttukları yaklaşık bin 500 ton istavritle limanlara dönen Karadenizli balıkçılar, bol miktarda avladıkları istavritin mutluluğunu yaşadı- Gülyalı Balıkçı Kooperatifi Başkanı Gönül: "Hamsiden ümidimizi kestiğimiz anda bollaşan istavrit yüzümüzü güldürdü" Ordu'da denize açılan balıkçıların yüzü istavritle güldü. 1 Eylül'de "Vira Bismillah" dedikten sonra Ordu'nun çeşitli limanlarından gırgır tekneleriyle ava çıkan balıkçılar, binlerce kasa istavritle döndü. Bir gecede tuttukları yaklaşık bin 500 ton istavritle limanlara dönen balıkçılar, bol miktarda avladıkları istavritin mutluluğunu yaşadı. Gülyalı Balıkçı Kooperatifi Başkanı Ertuğrul Gazi Gönül, AA muhabirine, "denizin kuru fasulyesi" olarak bilinen istavritin yeniden yüz güldürmeye başladığını söyledi. Sezona palamut ve ardından istavrit avıyla başladıklarını belirten Gönül, daha sonra yaklaşık 45 gün hamsi avının gerçekleştiğini ifade etti. Hamsinin Karadeniz'de azalmasıyla balıkçıların bir anlık üzüntü yaşadığını dile getiren Gönül, yeniden bollaşan istavritin yüz güldürmeye başladığını kaydetti. Ordu açıklarında avlanan gırgır teknelerinin son birkaç gündür binlerce kasa istavritle limanlara döndüğünü anlatan Gönül, "Bu durum hepimizi mutlu etti. Tam da hamsiden ümidimizi kestiğimiz anda bollaşan istavrit yüzümüzü güldürdü. İstavrit bolluğunun aralık sonuna kadar süreceğini tahmin ediyoruz. Böyle giderse tezgahlardaki istavrit fiyatı da düşecektir" dedi. -

Kaynak: AA / Güncel

Gülyalı Ordu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title