Haberler

Hamsi Geri Döndü

Güncelleme:

Av sezonunun başlangıcında kilogramı 1.5 liraya kadar düşen, denizleri terk etmesiyle de fiyatı 20 liraya çıkan hamsi, Karadeniz'e geri döndü.

Samsun Balık Hali Komisyoncuları Derneği Başkanı Davut Kıyak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sezona iyi başlayan hamsinin bir dönem Karadeniz'i terk etmesiyle avlanmada düşüşe neden olduğunu, ancak son günlerde geri dönen hamsinin herkesi mutlu ettiğini belirtti.

Sezonun başında hamsi fiyatlarının 1.5 liraya kadar düştüğünü belirten Kıyak, şöyle devam etti:

"Hamsi bu senenin genelinde çok bol oldu. Sezonun başlangıcında yaklaşık üç ay denizlerde bol hamsi avlandı. Bu dönemde düşen hamsi fiyatları herkesi mutlu etti. Sonrasında denizlerimizi terk eden hamsi, avcılığı azalınca 20 liraya kadar yükseldi. Son günlerde hamsi tekrar denizlerimize döndü. Bol avlanan hamsi nedeniyle fiyatlar tekrar düşmeye başladı. Denizlerimizden bol hamsi çıkması tutanı da satanı da alanı da çok mutlu ediyor, hamside ikinci baharı yaşıyoruz. Hamsinin devamının geleceğini düşünüyoruz."

Balık satıcısı Yaşar Köse ise görsel ve yazılı medyada görülen hamsi haberlerinin ardından satışların arttığını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"İnsanlar hamsiyi tekrar görünce 'son defa yiyelim belki yarın olmaz' diye düşünerek daha fazla ilgi gösteriyor. Hamsiyi biz gönderdik, ülkeyi terk etti, 'daha gelmez' dedik ama hamsi yüzümüzü güldürmeye devam etti. İnşaallah, bizi hiç terk etmez. Tezgahlarda çuprayı, somonu herkes tanımıyor ama küçük çocuklar bile hamsiyi gördüklerinde tanıyorlar. Hamsi insanları maddi anlamda yormuyor. Hamsinin kilosu genelde 3-5 lira arasında ve bir kilo hamsiyle on kişiyi doyurabilirsiniz. Oysa 1 kilo levreğe 13 lira vererek on kişiyi doyuramazsın."

Hamsinin bol çıkması durumunda fiyatının daha da düşebileceğine dikkati çeken Köse, şunları kaydetti:

"Bugün 4 lira olan hamsi fiyatı birkaç gün içinde 3, hatta 2 liraya kadar düşebilir. Üç ay önceki fiyatları tekrar görebilir. Son günlerde hamsinin bol çıkması, daha da artabileceğine işaret ediyor. Kaptanlarımızdan aldığımız duyumlar hamsinin artabileceği yönünde. Hamsi yokken diğer balıkların fiyatları tabi ki yukarı çıkmıştı, ancak hamsi çok çıkınca diğer balıkların fiyatları da otomatik olarak düşmeye başladı. Bol çıkınca insanlar daha çok balık yeme imkanına kavuşuyor." - Samsun

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title