Haberler

Hamile Fizyoterapistin Ölümü Davasındaki 'Görevli Bulmacası' Sona Erdi

Güncelleme:

Aracına isabet eden beton parçası nedeniyle hayatını kaybeden hamile fizyoterapistin ölümüne ilişkin davada, Asliye Ceza ve Ağır Ceza'nın 'Görevli değilim' kararına son nokta konuldu. Davaya, Asliye Ceza bakacak.

İstanbul'da, araca beton parçası isabet etmesi nedeniyle hamile fizyoterapist Hülya Gençer'in ölümüne ilişkin davada, Asliye Ceza Mahkemesi ve Ağır Ceza Mahkemesinin 'Görevli değilim' kararına son noktayı İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi koydu. Davaya, Asliye Ceza Mahkemesinin bakmasına karar verildi.

BULUNDUĞU ARACA BETON İSABET ETTİ

İstanbul'da, bulunduğu araca beton parçası isabet etmesi nedeniyle hamile fizyoterapist Hülya Gençer'in ölümüne ilişkin davaya bakan İstanbul 53'üncü Asliye Ceza Mahkemesi görevsizlik kararı vererek, dosyayı İstanbul 16'ncı Ağır Ceza Mahkemesine göndermişti. Ağır Ceza Mahkemesi de 'görevli değilim' kararı verince, davaya kimin bakacağının tespiti için dosya, İstanbul Bölge Adliyesine gönderilmişti.

İLK DURUŞMA 30 MART TARİHİNDE

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 13'üncü Ceza Dairesi, İstanbul 53'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nin görevsizlik kararını kaldırarak, dosyayı bu mahkemeye gönderdi. İstinaf kararının ardından Asliye Ceza Mahkemesi ilk duruşmanın 30 Mart'ta görülmesine hükmetti.

İLK MAHKEME DE GÖREVSİZLİK KARARI VERMİŞTİ

Yargılamayı yapan İstanbul 53'üncü Asliye Ceza Mahkemesi sanık Arsal'ın eyleminin 'bilinçli taksirle birden fazla insanın ölümüne ya da yaralanmasına neden olmak' suçu oluşturabileceği gerekçesiyle dosyanın İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesine karar vermişti. Kazada Yiğit Şahinbeyoğlu adlı şahsın da yaralandığı iddia edilmişti. Yiğit Şahinbeyoğlu adlı kişi, kaza sırasındanı yaralandığı ancak savcılığa bir şikayette bulunmadığını söyleyerek, dava sürecinde şikayette bulunmuştu. İstanbul Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşma savcısı Yüksel Günarslan davaya konu iddianamede Yiğit Şahinbeyoğlu'nun yaralandığına dair bir anlatıma yer verilmediğini, bu nedenle Yiğit Şahinbeyoğlu'nun yaralandığı iddiası ile ilgili olarak bir kamu davasının mevcut olmadığını belirtmişti. Ağır Ceza Mahkemesi, sanık Arsal'ın suçunun 'Taksirle bir kişinin ölümüne neden olmak' kapsamında kaldığını belirterek, mahkemenin bu nedenle görevsizliğine, dosyanın İstanbul 53'üncü Asliye Ceza Mahkemesine geri gönderilmesine hükmetmişti. Mahkeme, İstanbul 53'üncü Asliye Ceza Mahkemesi ile aralarındaki olumsuz görev uyuşmazlığı nedeniyle, davanın görüleceği mahkemeyi belirlemek üzere dosyanın İstanbul Bölge Adliye Mahkemesine gönderilmesine karar vermişti.

BETON PARÇASI, ARACIN ÖN CAMINDAN İÇERİ GİRMİŞTİ

İstanbul Fatih Sultan Mehmet Köprüsü çıkışında 10 Ocak 2016 tarihinde Cahit Arda Arsal, emniyet şeridinde seyrederken kontrolsüzce sola yönelip şerit değiştirmiş, önce bir kamyonetin önüne daha sonra da soldaki bariyerlere çarpmıştı. Çarpmanın etkisiyle Arsal'ın otomobili havalanıp ters dönmüştü. Arsal'ın bir başka araçla daha çarpışmasıyla yoldan kopan beton parçası fırlayıp karşı yönden gelen Mehmet Ümit Gencer yönetimindeki aracın ön camından girmişti. Beton parçası, ön koltukta bulunan sürücünün 7 aylık hamile eşi Hülya Gencer'in başına çarparak ölümüne neden olmuştu. Savcılık, 'bilinçli taksir'le Gencer'in ölümüne neden olan Arsal için 3 yıldan 9 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istemişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Asliye Ceza Mahkemesi İstanbul Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title