Haberler

Hamdi Sedefçi Gözyaşlarını Tutamadı

2011 yılında Tunceli'de eşiyle birlikte teröristler tarafından şehit edilen Komiser Cem Kerman ve eşi Dilay Kerman adına yaptırılan çeşmenin açılışında Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi gözyaşlarını tutamadı.

2011 yılında Tunceli'de eşiyle birlikte teröristler tarafından şehit edilen Komiser Cem Kerman ve eşi Dilay Kerman adına yaptırılan çeşmenin açılışında Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi gözyaşlarını tutamadı.

Edirne Belediyesi tarafından Şükrüpaşa Mahallesi'nde Şehit Cem Kerman ve Eşi Dilay Kerman anısına yapılan çeşme, törenle açıldı. Açılışa Edirne Vali Yardımcısı Nedim Irmak, Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ ile şehidin babası Ercan Kerman ve annesi Gülsen Kerman katıldı.

Açılış konuşmasında Vali Yardımcısı Nedim Özırmak çeşme açılışının 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 99. yıl dönümüne denk getirilmesini çok anlamlı bulduğunu belirterek, "Türk milleti olarak vatanımız, milletimiz, devletimiz ve bayrağımız için hiçbir zaman canımızı vermekten sakınmayız" şeklinde ifade etti.

Açılış konuşmasını yapan Hamdi Sedefçi gözyaşlarını tutamayınca konuşmakta zorlandı. Başkan Sedefçi, "18 Mart'ta tüm dünya Türk insanının, onurunu, şerefini, yiğitliğini, vatan sevgisini ve mücadelesini ibretle izlediler. Biz o gün bir avuç insan bir avuç yürekli ve şerefli insan 7 düvele karşı tavır koyarak canlarımızı verdik. Ne mutlu bize, böyle bir ulusun torunlarıyız. Ülkemizi her zaman ülkemizi namusumuz, onurumuz gibi korumak için ant içtik ve bu yolda ilerledik. Keşke Cem ve Dilay şehit olmasaydı. Keşke hiçbir şehidimiz olmasaydı. Keşke hiçbir anne ve babanın yüreği yanmasaydı. Keşke hiçbir yere isimlerini vermeseydik. Keşke onlarla mutluluk içinde bir arada olabilseydik. Ama kader, ülke sevgisi, Allah sevgisi bizleri hep böyle üzüntülü günlere sevk etmiştir. Tabii biz yılmayacağız, sonsuza kadar bu cumhuriyeti korumak, kollamak ve yüceltmek için hep beraber savaşacağız. Ben çok değerli, sevgili evlatlarıma rahmet diliyorum. Tüm şehit ailelerimize başsağlığı diliyorum" dedi.

Şehit babası Ercan Kerman ve annesi Gülsen Kerman'ın katılımı eşliğinde çeşmenin açılışı yapıldı. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Edirne Belediyesi Nedim Özırmak Hamdi Sedefçi Tunceli Politika Güncel Haberler

title