Haberler

Avrupa Adalet Divanı, Hamas'ı Terör Listesinden Çıkardı

Güncelleme:

Avrupa Adalet Divanı, Avrupa Birliği'nin Hamas'ı terör örgütleri listesinde tutma kararını iptal etti. AB'nin 3 aylık süreçte itiraz etme hakkı var.

Avrupa Adalet Divanı, Filistinli İslami Direniş Hareketi'ni ( Hamas ) terör listesinden çıkardı. AB'ye, Yüksek Mahkeme kararına itiraz için 3 ay süre tanındı.

Merkezi Lüksemburg'da bulunan AB mahkemesinin kararında, Hamas'ın terör örgütleri listesine alınma gerekçesinin incelenmiş ve teyit edilmiş gerçek eylemler yerine, basın ve internette yer alan iddialara dayandırılması nedeniyle işlemin hukuka aykırı olduğu belirtildi.

YAPTIRIMLAR 3 AY SONRA KALDIRILACAK

Mahkeme, AB'nin Hamas'ın terör örgütleri listesinde bulunmasından kaynaklanan AB'deki mal varlığının dondurulması gibi yaptırımların üç ay sonra kaldırılmasına hükmetti.

AB'NİN TEMYİZ HAKKI VAR

AB üyeleri bu sürede Hamas'ın terör örgütleri listesinden çıkarılması kararını temyize götürebilecek. Bu durumda üç ay olarak öngörülen süre mahkeme sonuçlanana dek uzayabilecek.

AB üyelerinin bu üç aylık sürede yeni gerekçeler ileri sürerek Hamas'ı tekrar terör örgütleri listesine dahil etmeleri de ihtimaller arasında bulunuyor.

PKK DA BAŞVURMUŞTU

Türkiye'nin girişimleri sonucunda 2002'de AB'nin terör örgütleri listesine alınan ve daha sonra tüm türevleri de listeye dahil edilen PKK da daha önce benzeri bir dava açmış ve Hamas'ınkine benzer bir karar alınmış ancak bu PKK'nın listeden çıkarılması sonucunu doğurmamıştı. PKK, mayıs ayında bir girişimde daha bulunarak konuyu tekrar ABAD'a taşıdı. ABAD'ın PKK konusundaki kararı önümüzdeki yıl içinde vermesi öngörülüyor.

AB'nin terör örgütleri listesi altı ayda bir güncelleniyor.

Kaynak: AA / Dünya

Avrupa Birliği Lüksemburg Hamas Dünya Haberler

500

Yorumlar (5)

7-10.KAT DEVLETMELEK ASKER:

ŞİMDİ ARKADAŞIM. . . BİZ SÜMEN ALTI EDİLEN MAVİ MARMARA ULUSLARARASI SORUŞTURMA RAPORUNU BM''DE GÜNDEME GETİRELİM. . . SİZDE TERÖRÜ LİSTEDEN ÇIKARIP MİLİS DEYİN MESELE KÖKTEN BİTSİN. . . GELİN BU İŞİ ANLAŞMALI YAPALIM. . . AJANLAR ANLAŞSIN MESELE BİTSİN. . . FAKAT AB DAVASI BİTMESİ ŞARTIYLA. . . YOKSA YOK. . . EĞER AB DAVASI BİTECEKSE MESELE DEĞİL. . . BİTMEYECEKSE DAHA İŞİMİZ VAR DEMEKTİR. . . HADİ HAYIRLISI. . . . . . . . . . . . . ?

2
0
yanıtYanıtla
Veli Demir Potin:

Asıl konu devlet düzeyinde dünyanın tek terör örgütü olan İsrail''in bu listeye alınıp alınmayacağı.

2
0
yanıtYanıtla
el aksa:

it ürür kervan yürür

0
0
yanıtYanıtla
yasasin islam ve filistinmobilWeb@haberler.com:

Bence israilin eski gucu kalmadi yavas yavas eriyecek insallah

0
0
yanıtYanıtla
TrabzonluMobil-IOS:

Yasasin özgürlük ve adalet! Allah yardımcınız olsun Müslüman din kardeşlerimiz . Inşallah İsrail terör listesine alınır . Kahrolsun İsrail yok olsun İsrail . Rabbim size hak ettiğinizi en kısa zamanda versin inşallah .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title