Haberler

Hamas'ın AB Terör Listesinden Çıkarılması

Hamas yöneticilerinden Rıdvan, AB terör listelerinden çıkarılmaları kararının temyize götürülmesini kınadı.

Hamas yöneticilerinden İsmail Rıdvan, AB terör listelerinden çıkarılmaları kararının temyize götürülmesini kınadı.

Rıdvan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AB ülkerinin, Avrupa Adalet Divanı'nın Hamas'ı terör örgütleri listesinden çıkarılması kararının temyize götürülmesini "Şiddetle kınanan bir adım" olarak nitelendirdi.

Hamas kararının temyize götürülmesinin, "sürecin nezih olmadığını kanıtladığını" ifade eden Rıdvan, " Avrupa Birliği'ne İsrail'i terör listelerine alarak şeffaflık ve dürüstlük yakışırdı. Temyiz kararı, Filistinlilere yönelik günlük suçlar işleyen İsrail'in tarafını tutmak içindir" dedi.

Rıdvan, Avrupalı tarafları, Hamas'ı terör listelerinden çıkarma kararını saygıyla karşılamaya çağırdı.

AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, AB Konseyi'nin mahkemenin Hamas kararını bugün temyize götüreceğini duyurmuştu.

Merkezi Lüksemburg'da bulunan Avrupa Adalet Divanı, 17 Aralık'taki kararında, AB'nin Hamas'ı terör örgütleri listesine alma gerekçesinin somut eylemler yerine basın ve internette yer alan iddialara dayandırması nedeniyle hukuka aykırı bulmuştu.

Hamas'ın terör örgütleri listesinden çıkarılmasına hükmeden AB mahkemesi, örgütün mal varlığının dondurulması gibi yaptırımların kaldırılmasını ise 3 ay ertelemişti. - Gazze

Kaynak: AA / Güncel

Avrupa Birliği İsrail Hamas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title