Haberler

Hamamözü'nde Gebe Düve Yemi Dağıtıldı

Hamamözü Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 12 kişiye 30 ton gebe düve yemi dağıtımı yapıldı.

Hamamözü Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 12 kişiye 30 ton gebe düve yemi dağıtımı yapıldı.

Hamamözü Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Eray Özen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen mayısta 12 kişiye 24 montofon ırkı gebe düve dağıttıklarını anımsattı.

Montofon ırkının hem süt hem de et veriminin yüksek olduğunu hatırlatan Özen, şunları kaydetti:

"Yıllık hayvan başına 9 tona kadar süt verimi alınabildiği gibi besi amaçlı yetiştiricilikte bu hayvanların yavrularından kısa sürede 300-400 kilogram et verimi elde edilebilmektedir. Gebe düveleri iki yıl geri ödeme yapılmayacak şekilde üç yılda da eşit miktarlarda faizsiz olarak ödeme yapacakları bir sistemle temin ederek vatandaşımıza kolaylık sağlandı. Bir de vatandaşlarımıza yem desteğinde bulunarak kış ayları öncesinde onları iyice rahatlatmış olduk." - Amasya

Kaynak: AA / Yerel

Hamamözü Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title