Haberler

Hamamözü'nde 16. Geleneksel Karakucak Güreşleri Yapıldı

Hamamözü'nde 16. geleneksel karakucak güreşleri yapıldıAMASYA (AA) - Hamamözü Kaymakamlığı ve Belediyesince bu yıl 16'ncısı düzenlenen Hamit Kaplan, Adil Candemir ve İsmail Topçam Karakucak Güreşleri yapıldı.

Hamamözü'nde 16. geleneksel karakucak güreşleri yapıldıAMASYA (AA) - Hamamözü Kaymakamlığı ve Belediyesince bu yıl 16'ncısı düzenlenen Hamit Kaplan, Adil Candemir ve İsmail Topçam Karakucak Güreşleri yapıldı.Kuştepe mevkisindeki şehir stadında yapılan güreşleri, Hamamözü Kaymakamı Kadir Güntepe, Garnizon Komutanı Jandarma Başçavuş Mustafa Parlakay, Belediye Başkanı Bahattin Destebaş, kurum müdürleri ve çok sayıda kişi izledi.Kaymakam Güntepe, açılışta yaptığı konuşmada, pehlivanlar diyarı olan Hamamözü'nde, ata sporu güreşe çok büyük önem verildiğini belirterek, "Geçmişte Hamit Kaplanları, Adil Candemirleri ve İsmail Topçamları yetiştirmiş bu topraklar, inşallah geleceğin Koça Yusuflarını, Hamza Yerlikayalarını, Yaşar Doğularını yetiştirecektir. Biz buna inanıyoruz, çünkü gerek ilçemizde gerek ilçe dışında Hamamözü'nü başarılı şekilde temsil eden çok sayıda güreşçimiz var" dedi.Ülke genelinde yaşanan olaylara da değinen Güntepe, "Son zamanlarda ülkemiz genelinde milli birlik ve beraberliğimizi bozmak adına gerçekleştirilen hain provokatif saldırılar sonucu şehit düşen polislerimize Allah'tan rahmet, geride kalanlara sabır diliyorum. Bu hain pusuları gerçekleştiren şer odakları bilmelidir ki bu vatan toprakları, 780 bin metrekaresiyle bölünmez bir bütündür, hiçbir şekilde bölünemez, böldürtmeyiz" diye konuştu. Belediye Başkanı Destebaş ise düzenledikleri bu etkinliklerin amacının, isimlerini dünya güreş tarihine altın harflerle yazdırmış, dünya ve olimpiyat şampiyonluğu kazanmış Hamit Kaplan, Adil Çandemir ve İsmail Topçam'ları hayırla yad ederek isimlerini geleceğe taşımak, ilçede yeni olimpiyat ve dünya şampiyonları yetişmesine katkıda bulunmaktır dedi.Destebaş, bir diğer maksadımız ise güreşleri ve kaplıcalarıyla ün yapmış ilçemizin kültürel zenginliklerini coğrafi güzelliklerini herkesin görmesine olanak sağlamak, ilçemiz yöresel ürünlerini tanıtmak, bu tür faaliyetlerle birlik ve beraberliğimizi güçlendirmektir dedi.geleneksel hale gelmiş bu etkinliklerimizin bu günlere gelmesinde emeği geçen bütün Belediye Başkanlarımıza, Güreş ağalarımıza ve tüm güreş sever büyüklerimize sonsuz teşekkürler ediyorum şeklinde konuştu. -

Kaynak: AA / Güncel

Hamit Kaplan Hamamözü Topçam Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu?
title