Haberler

Haluk Yıldırım, A Milli Kadın Basketbol Takımını Kutladı

Milli Takımlar Direktörü Haluk Yıldırım, Bosna Hersek'i 72-68 yenerek 2017 Avrupa Şampiyonası'na direkt katılma hakkını elde eden A Milli Kadın Basketbol Takımımızı kutladı.

Milli Takımlar Direktörü Haluk Yıldırım, Bosna Hersek'i 72-68 yenerek 2017 Avrupa Şampiyonası'na direkt katılma hakkını elde eden A Milli Kadın Basketbol Takımımızı kutladı.

Elemelerde H Grubu'nda yer alan ve 5 maçta elde ettiği 4 galibiyetle grup birinciliğini garantileyen Potanın Perileri'nin kendilerini gururlandırdığını ifade eden Yıldırım şöyle konuştu:

"Eleme maçlarının bitimine 1 hafta kala birinciliği garantileyen A Milli Kadın Basketbol Takımımızın başta teknik ve idari kadrosu olmak üzere emeği geçen tüm oyuncularını kutlarım. Türk Kadın Basketbolu dünyanın yükselen yıldızı olmaya devam edecek. Hedefimiz önümüzdeki sene Çek Cumhuriyeti'nde yapılacak olan finallerden madalya ile dönebilmek."

"Birsel, Işıl, Şaziye ve Kuanitra'ya izin verdik. Melis ve Hülya'yı kadroya çağırdık."

23 Kasım 2016 Çarşamba akşamı Ankara Arena'da Romanya ile oynanacak son maç öncesi kadroda bazı değişikliklere gittiklerini belirten Haluk Yıldırım şu ifadeleri kullandı:

"Romanya maçının sonucu grup birinciliğimizi etkilemeyecek. Takımlarınızın Avrupa Kupası maçlarını da göz önüne alarak yoğun programdan dolayı, tecrübeli oyuncularımız Birsel Vardarlı Demirmen (Fenerbahçe), Işıl Alben (Galatasaray), Şaziye İvegin Üner (İÜSBK) ve Kuanitra Hollingsvort'a (YDÜ) bugün itibariyle izin verdik. Bu 4 tecrübeli oyuncumuz kamptan ayrıldı. Bu sporcularımızın yerine yine teknik kadronun isteği doğrultusunda genç oyunculardan Melis Gülcan (Fenerbahçe) ve Hülya Çoklar'ı (Samsun Canik BLD) kadroya davet ettik. Çarşamba akşamı Romanya karşısında bugüne kadar Milli Takım'da daha az süre almış oyuncularla mücadele edeceğiz. Bu onlar için de önemli bir fırsat olacak. Hedefimiz her zaman olduğu gibi eleme grubu maçlarına galibiyetle veda etmek. Ben Bosna Hersek maçında Potanın Perileri'ni müthiş bir şekilde destekleyen Ankara seyircisinin Romanya karşısında da A Milli Kadın Takımımız'ı yalnız bırakmayacağına inanıyorum. Başkent seyircisini son maçımızda da kızlarımızı desteklemeye davet ediyorum."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çek Cumhuriyeti Romanya Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title