Haberler

Haluk Koç: Sayın Davutoğlu Sorumluluğunu Yerine Getirmek Zorunda (2)

'bugün SİYASETEN ÇOK ŞEY SÖYLENEBİLİR GÜNÜ DEĞİL' CHP Sözcüsü Haluk Koç, Dağlıca'da şehit düşen askerlerin sayısına ilişkin resmi açıklama yapılmamasını eleştirerek, "Türkiye'nin genelinde güvenliğin mutlaka önümüzdeki dönemde tartışmalı olacağını görüyoruz" dedi.

'bugün SİYASETEN ÇOK ŞEY SÖYLENEBİLİR GÜNÜ DEĞİL'

CHP Sözcüsü Haluk Koç, Dağlıca'da şehit düşen askerlerin sayısına ilişkin resmi açıklama yapılmamasını eleştirerek, " Türkiye'nin genelinde güvenliğin mutlaka önümüzdeki dönemde tartışmalı olacağını görüyoruz" dedi.

Koç, "Bugün çok şey söylenebilir. Siyaseten de çok şey söylenebilir. Bugün günü değil. Hainler amaçlarına ulaşamayacak. Bu ülkeye barış gelecek" dedi. Koç şunları söyledi:

" Dağlıca'da şehit düşen askerlerin sayısına ilişkin resmi açıklama yapılmamasını eleştiren Koç, "Bu acı olayın üzerinden 24 saate yakın bir süre geçti. Henüz olayın tüm boyutlarını, kaç şehit verdiğimizi resmi ağızlardan öğrenememiş durumdayız. 13 yılın sonunda geldiğimiz nokta bu. Türkiye iyi yönetilemiyor. Bugünkü yönetim anlayışı ile. Cumhurbaşkanı ve başbakanın dünkü tutumları için söylenebilecek çok ağır ama çok ağır değerlendirmeler olmasına rağmen bugün siyasette polemik günü değil. Türkiye'nin büyük çıkarları için sorumluluk içinde hareket etmeliyiz. Sorun belli. Sorunun çözümüne katkı vermeye hazırız. Türkiye kazansın diye hareket ettik."

Koç, "Hangi görüşmelerin hangi tutanağında var. Devlet kademesinde görevlilerin ağzından çıkan şu söz: Türkiye'nin neresinde, nereye, ne kadar patlayıcı koyduğunuzu biliyoruz" dedi.

'BÖLGEDEKİ BAZI ŞEHİRLER ADETA CEPHANELİK DURUMUNA GETİRİLDİ'

Koç, "Vatandaşlarımızın da şunu görmesini istiyoruz. Bu dönemde bölgedeki bazı şehirler adeta cephanelik durumuna getirildi. Mevcut cumhurbaşkanı da bunu bildiğini açıkça itiraf etti. Hep birlikte özgür yaşayabileceğimiz bir Türkiye istiyoruz" dedi.

HDP'NİN MECLİS'İN ACİLEN OLAĞANÜSTÜ TOPLANMA ÇAĞRISI

HDP'nin Meclis'in acilen olağanüstü toplanma çağrısında bulunmasını değerlendirmesi istenen Koç, "Bu gündemde olan bir konu. Yetkili kurullarımız tartışıyor. Böyle bir girişim olabilir. Değerlendiriliyor" dedi.

Dağlıca'ya CHP'nin heyet göndermesinin söz konusu olup olamayacağına ilişkin Koç, "Dün ki olay hain bir terör saldırısı. Daha sonra yapılacak resmi açıklamalar çerçevesinde her zaman için değerlendirme yetkisini bir heyet oluşturarak yapabilir" dedi.

Seçim güvenliği ve seçimin ertelenme olasılığını değerlendirmesi istenen Koç, "Türkiye'nin sıkıntılı bir süreçten geçtiği çok açık. Sadece bölgede değil, Türkiye'nin genelinde güvenliğin mutlaka önümüzdeki dönemde tartışmalı olacağını görüyoruz. Sağ duyuyu sadece milletimize değil, her türlü siyasi kadroya da yapma ihtiyacı var. Kritik günlerden geçiyoruz. Anayasal bir süreç işliyor. Türkiye'nin sağlıklı bir şekilde seçim sürecini geçirmesini temenni ediyoruz" ifadelerini kullandı.

'BİZ HER GÜN YAS İÇİNDEYİZ'

Dağlıca'da güvenlik zafiyetinin olup olmadığı sorusu ve Dağlıca şehitleri için ulusal yas ilan edilmeli tartışmalarını değerlendirmesi istenen Koç şu ifadeleri kullandı: "Olayın boyutu henüz açıklanmadı. Değişik duyumlar var. Biz neredeyse temmuz ayının 11'nden beri her gün yas içindeyiz. Tabi yas ilan edilebilir. Kendi küçük siyasi hırslarını cümlelere dökerek milletin çektiği acı ile alay edercesine açığa düşen kim olursa olsun tavırlarını milletin vicdanına, sağ duyusuna bırakıyorum."

"TEREDDÜT ETMEDEN VURUN" GENELGESİ

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün "Tereddüt etmeden vurun" şeklindeki genelgesini değerlendirmesi istenen Koç, "İç Güvenlik Yasa tasarısı görüşülürken gerekçeler arasında söylenmişti. Adı çözüm süreci, şeffaf olmayan sonuçta çıkmaza girecek…bunun gereği noktasında bir ifade olarak değerlendiriyorum. Sadece siyasiler değil millet olarak hepimiz sağ duyulu olmalıyız" açıklamasında bulundu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haluk Koç Dağlıca Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
title