Haberler

Haluk Koç: Kamu Spotu Gibi Akla Ziyan Konuşmalar Yapan İktidar Olayı Saptırmasın

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Haluk Koç MYK Toplantısının gündemini kamuoyu ile paylaştı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Haluk Koç MYK Toplantısının gündemini kamuoyu ile paylaştı. Haluk Koç," Şunu baştan söyleyelim ki kamu spotu gibi akla ziyan konuşmalar yapan iktidar yetkilileri olayı saptırmasın. Fakat bizim sorduğumuz şu, 15 Temmuz'a Türkiye nasıl geldi? 15 Temmuz'a gelirken bu yolun taşları nasıl döşendi. Hangi ortaklıklarla, kimler tarafından döşendi ' Kimlerin göz kapatmasıyla, siyasi müsaadesiyle, siyasi çıkar beklentisiyle döşendi ' Biz bunları soruyoruz. Bunları sorduğumuz zaman çıt yok. Kandırıldık ey halkım, unutma bizi kamu spotu, bir AKP yetkilisi"ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Haluk Koç MYK sonrası Türkiye'nin gündemini değerlendirdi. Bu hafta geçici olarak bulunduğunu aktaran Haluk Koç,Selin Sayek Böke'nin yurtdışında bir toplantıda görevli olduğunu dile getirdi. Koç, "Kandırıldık ey halkım unutma bizi, kamu spotlarına devam ediyorlar. Çoğu akla ziyan açıklamalar bunların. Gülümsemeden kendilerini serebiliyorlar mı buda ayrı bir konu. Türkiye'deki mizah üreticilerin en önde gelenlerinden, Musa Kart'ta şu anda tutuklu olduğundan bir korku silsilesi olarak diğer mizahçılarda bu akla ziyan açıklamaları maalesef karikatürleştiremiyorlar. Şunu baştan söyleyelim ki kamu spotu gibi akla ziyan konuşmalar yapan iktidar yetkilileri olayı saptırmasın. Fakat bizim sorduğumuz şu, 15 Temmuz'a Türkiye nasıl geldi? 15 Temmuz'a gelirken bu yolun taşları nasıl döşendi. Hangi ortaklıklarla, kimler tarafından döşendi ' Kimlerin göz kapatmasıyla, siyasi müsaadesiyle, siyasi çıkar beklentisiyle döşendi ' Biz bunları soruyoruz. Bunları sorduğumuz zaman çıt yok. Kandırıldık ey halkım, unutma bizi kamu spotu, bir AKP yetkilisi" dedi.

"DÜŞÜNCE İFADE EDEMEME TARAF OLARAK BELİRME ZORUNLULUĞUNA DÖNÜŞTÜ"

Korku toplumunun oluşturulduğunu kaydeden Prof. Dr. Haluk Koç, "Bir korku toplumu oluşturuldu 15 Temmuz'dan sonra, insanlar düşüncelerini ifade edemez hale getirildi. Bu yetmedi toplumsal, siyasal baskı, öyle arttı ki ticaret yapıyorsa ticari alanda baskı insanların üzerine öyle karanlık çöktü ki düşünce ifade edememe yavaş yavaş taraf olarak belirme zorunluluğuna dönüştü. Kişiler taraf olmaya başladılar. İktidarı buda doyurmadı. Yetmez dedi benim projem herkesin yandaş olması. Yandaş olmak ne demek? Akla ziyan da olsa benim ne söylediğim ne varsa onu tekrar edeceksin. Türkiye'nin beka sorununun tartışılacağı bir tartışmanın süreci maalesef işlemeye başladı. Mevcut Cumhurbaşkanı'nın eylem ve fiilleri, Anayasal sınırların içine çekilmesi gerekiyor değil mi? Birden bire olay bu 3. muhalefet partisinin sürpriz destek çıkışından sonra anayasal çerçeve mevcut Cumhurbaşkanı'nın eylem ve fiilleriyle, istek arzu ve beklentilerine göre nasıl oluşturulabilir. Olay tersine döndü" diye konuştu.

" ESAS SİYASİ TAVIR, FİİLİ DURUMLARI HUKUK İÇİNE ÇEKME MÜCADELESİDİR"

Haluk Koç, "Türkiye Cumhuriyet'i kurulduğundan beri en kritik, tartışma noktalarından birine geldi" dedi. Koç konuşmasını söyle sürdürdü: " Tavır alın, susmayın korkmayın, bu ülke sorunu, rejim sorunu, beka sorunu. Türkiye Cumhuriyet'i kurulduğundan beri en kritik, tartışma noktalarından birine geldi. Başkanlık ve tek kişi yönetimi arzusu değil sorun, Türkiye'nin bekası sorunudur. İktidar partisine bu yolda adım atmalarını kolaylaştıran, 3. Muhalefet partisi yetkililerine şu soruyu da sormak gerekiyor. Başından beri başkanlık sistemine karşı çıkan muhalefet partisi ne oldu da tabanlarının çok duyarlı olduğunu bildiğimiz Türkiye'nin bekasının tartışıldığı pozisyona sürüklendiler siyaseten. Hukuki durumu fiili duruma uyduralım. Unutmayalım esas siyasi tavır, fiili durumları hukuk içine çekme mücadelesidir. Günlük parti içi siyaset ihtiyaçlarınızı, ülkenin bekasının tartışmaya açılacağı siyaset tavırlarını uzun vadede haklı ve kazançlı çıkartmayacağını bilmeniz gerekiyor. OHAL uygulamasının tüm kısıtlamalarına rağmen sokakta da siyasi görevine devam edecek. 3 Aralık'ta Adana'da Türkiye'yi böldürtmeyeceğiz mitinglerinin ilki yapılacak. Bundan sonra halkımızda her alanda elimizdeki imkanlarla, her türlü baskıya, kısıtlamaya, çarpıtmaya rağmen, bilgilendirmeye devam edeceğiz."

"AKLA ZİYAN AÇIKLAMALARI İZLEMEKTEN BEN YORULDUM"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Haluk Koç gazetecilerin "AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay'ın, 'Çokta kandırılmadık' " sorusunu şu şekilde yanıtladı: " Karar versinler önce isterseniz? Kamu spotu olarak değişiklik yapacaklarsa bütün televizyonlar emirlerinde. Kullanırlar. Demin söylediğim gibi akla ziyan açıklamaları izlemekten ben yoruldum. Siyasetçi olarak yoruldum. Yurttaşların büyük çoğunluğunun da televizyon izlerken nasıl bir duyguyla boğuştuklarını tahmin ediyorum. Önce karar versin, kandırıldı mı, kandırılmadı mı? Onu ben bilemem tabi. Eğer kandırılmadıysa bilinçli yaptıysa çok daha büyük bir suç suçun ifşasıdır. İşbirliğinin Türkiye'yi darbe ortamına sürükleyenlere kol kanat germenin, yataklık yapmanın, Fetullah terör örgütüyle yan yana durmanın ifşadır, kandırılmadıysa.

"NE GETİRMEK İSTEDİKLERİNİ ANLAYABİLECEK KADAR AKILLIYIZ"

Prof. Dr. Haluk Koç,"Gelin istemediklerinizi söyleyin, o masada olun çağrısı yapıyorlar bunu nasıl değerlendiriyorsunuz? "soruna şu cevabı verdi: " İstediklerimizi, istemediklerimizi söyledik. Bunları kendi basit siyasi pencerenizden söylemedik. Türkiye'nin birliği açısından söyledik. Nasıl bir anayasa istediğimizi ifade ettik. Ne getirmek istediklerini anlayabilecek kadar akıllıyız. Çok net ifade ediyoruz. Tek kişi sisteminin, neleri kapsadığını ve tarihin bu döneminde bu riskli coğrafyada Türkiye'yi nerelere sürükleme ihtimalinin olduğunu ifade ettik."

Haber: Aliye ULUSOY/ANKARA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Haluk Koç AK Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title