Haberler

Haluk Koç 'İç Güvenlik Paketi'ni Eleştirdi

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Meclis’e sevk edilen ‘İç Güvenlik Paketi’ni polise aşırı yetkiler verdiği gerekçesiyle eleştirdi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), bugün İstanbul İl Başkanlığı’nda Gelen Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. CHP Sözcüsü Koç, partisinin MYK toplantısı devam ederken basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Meclis’e sevk edilen İç Güvenlik Paketi’ne değinen Koç, “Bu paket komisyona gelecek. Basında yeni tartışılmaya başlandı. Televizyonlarda yeni yeni tartışılmaya başlandı. Bu bir Türkiye’yi jandarmasından polis vazife ve selayetlerine kadar toplantı ve gösteri yürüyüşleri hakkındaki kanundan ceza muamelesi kanununa kadar sahil güvenlik ile ilgili kanundan nüfus ve vatandaşlık kanununa kadar birçok kanunda yaptırımlar getiren, Türkiye’yi adeta demokratik bir kelepçe almak isteyen bir yasa tasarısı gibi görüşler var. Polise aşırı yetkiler veren gözaltına almadan makul şüpheli kavramında hemen hemen herkesin bu kapsam içerisinde özeline girilmesine imkan tanıyan yani şu ben diktatör olmak istiyorum. Ben diktatör olacağım. Bunun için bana yardımcı olabilecek tüm kanuni ataklarımı girişimlerimi gerçekleştirmek niyetindeyim baskısının bir sonucudur” dedi.

Bir gazetecinin MİT’in içinde CHP’yi bölmeye yönelik çalışmalar olduğu yönündeki sorusuna ise Koç, “MİT’in içinde görev yapan şerefli, dürüst çalışanları tenzih ederek konuşuyorum. Ama MİT ‘milli’ ekini kaldırır, bir iktidar istihbarat teşkilatı haline getirilmişse, bir parti istihbaratı haline dönüştürülmüş ise o zaman oturup düşünmemiz gerekiyor. Bir takım tertiplerle, bir takım algı operasyonları ile, bir takım yapay tartışma konuları ile bu işi kurcalamadıklarının garantisi yoktur” diye cevap verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Haluk Koç İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait?
500

Yorumlar (1)

hakanmobilWeb@haberler.com:

Bu pakette hiç bir şey tsk nin dediği olmuş bölgeler kapanmıyor.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title