Haberler

Haluk Koç : Hepimiz Kardeşiz ve Hep Birlikte Eşit Yurttaşlık Temelinde, Kardeşçe Yaşamak İstiyoruz

Chp Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Prof. Dr. Haluk Koç, 1 Kasım seçimleri için geri sayıma geçilirken Kahvehaneciler Esnaf Odası Yöneticileri ve Yenimahalle Gümüşhaneliler Dernekleri ile buluştu.

Chp Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Prof. Dr. Haluk Koç, 1 Kasım seçimleri için geri sayıma geçilirken Kahvehaneciler Esnaf Odası Yöneticileri ve Yenimahalle Gümüşhaneliler Dernekleri ile buluştu. Haluk Koç, "Biz kimsenin etnik kimliğine, köküne kökenine bakmayız. Aklımızdan bile geçirmeyiz. Hepimiz kardeşiz ve hep birlikte eşit yurttaşlık temelinde, kardeşçe yaşamak istiyoruz, ama herkes bilsin ki, bir terör örgütünün yönlendirmesinde ilişki istemiyoruz. Bir sorunumuz varsa elbette otururuz konuşuruz. Ama meşru zeminlerde, meşru temsilcilerle bunu yaparız. Bunun için motor seferlerine ihtiyaç yok, milletin meclisi var" dedi.

Koç, son günlerde basın üzerinde yoğunlaşan baskıları hatırlatarak vatandaşlardan oy kabininde siyasi inisiyatif kullanmalarını istedi ve özetle şu mesajları verdi;

"SİYASET TAKIM TUTMAK GİBİ DEĞİL, SANDIKTA DERSLERİNİ VERİN"

"Hepimiz takım tutarız. Beşiktaş, Trabzon, Ankaragücü, Galatasaray yener, yenilir. Ancak takımı yenildi diye kimse takımını değiştirmez. Siyasetin ise doğası farklıdır. Yani siyaset futbol gibi değildir. Siyasette yanlış yapana ders verme, kulak çekme hakkınızı kullanacaksınız. Bunun yeri de sandıktır. Bakın bizim seçmenimiz bunu 1999 seçiminde yaptı ve kendi partisini barajın altında bıraktı. İnanıyorum şimdi Türk seçmeni de 1 Kasım'da, Türkiye'ye hak etmediği bu tabloları yaşatanların kulağını çekecek ve hak ettikleri dersi verecektir. Sandıkta hepiniz bu hakkınızı kullanın."

"BUGÜN MAĞDURUN DEĞİL, ZALİMİN ADI ÖNEMLİ

"13 yıllık bir tek başına iktidar var. İyi yaptıkları şeyler de olmuştur. Ancak Türkiye'de son yıllarda yaşananlara şöyle bir baktığınızda yarattıkları kutuplaşma ortada, yaşattıkları mağduriyetleri hepiniz biliyorsunuz. Ama bugün mağdurun değil, zalimin adı önemlidir. Çünkü o zalimin karşısında hukuki bir güvencen yoksa yarın sana da dokunur. Aynısını sana da yapar, sana da yapmak için eninde sonunda kapını çalar; tıpkı Almanya'da faşizm sürecinde kapıların çalınması gibi."

"MÜSLÜMAN HIRSIZLIK YAPMAZ, AMA…"

"Hepimizin bir inancı var. Biz CHP olarak inanç ve etnik kimlik sahalarını siyasetin kör alanı olarak görürüz. Bizim inancımızın erdemleri, ahlaki değerleri, sosyal hayattaki önemi hepimizin hasleti. Bizim inancımıza göre bir müslüman hırsızlık yapmaz, gıybette bulunmaz, iftira atmaz, yalan söylemez… ama Türkiye'de bunların hepsinin olduğu bir siyasi süreç yaşanıyor. Üstelik bunu yapanlar hukukun işlemesini de engelliyor, asıl vahim olan da bu."

"ÇOĞUNLUĞUN DA VARDI, YETKİN DE VARDI, AMA NİYETİN YOKTU"

"13 yıldır tek başlarına iktidardaydılar, Meclis'te de Çin ordusu gibi parmak çoğunlukları vardı, çok önemli yetkileri vardı. Ancak CHP 7 Haziran seçimleri öncesinde diyene kadar emekli, asgari ücretli, taşeron işçi akıllarına bile gelmedi. Biz söyleyince de, 'nereden vereceksin, kaynak yok' dediler, 'kaynak vardı da, senin niyetin yoktu'."

"EŞİT YURTTAŞLIK TEMELİNDE KARDEŞÇE YAŞAMAK İSTİYORUZ"

"Bunlar toplumu kamplaştırdılar, ayrıştırdılar. Biz kimsenin etnik kimliğine, köküne kökenine bakmayız. Aklımızdan bile geçirmeyiz. Hepimiz kardeşiz ve hep birlikte eşit yurttaşlık temelinde, kardeşçe yaşamak istiyoruz, ama herkes bilsin ki, bir terör örgütünün yönlendirmesinde ilişki istemiyoruz. Bir sorunumuz varsa elbette otururuz konuşuruz. Ama meşru zeminlerde, meşru temsilcilerle bunu yaparız. Bunun için motor seferlerine ihtiyaç yok, milletin meclisi var."

"PAZARLIK MASASI DEVRİLİNCE"

"CHP olarak yıllardır terörle mücadeleye destek veriyoruz. Siyasi partilerin terörle aralarına kalın bir çizgi çekmelerini, bunun yetmeyeceğini, terörü lanetlemeleri gerektiğini savunuyoruz. İktidara da, 'gizli-saklı, siyasi pazarlıkla iş yapmayın, milletin kabul edemeyeceği angajmanlara girmeyin' uyarısı yapıyoruz, dinlemediler. Bildiğiniz gibi bunlar bir ucunda terör örgütünün oturduğu, altına mayınlı, bombalı tuzakların kurulduğu pazarlık masalarına oturdular. Ancak 7 Haziran sonrası pazarlık masası devrilince de, şimdi iş buralara kadar geldi. Bundan sonra alacakları her oy istikrara değil kaosa katkı yapar. Kendileri istikrarsızlığın kaynağı olanlar ülkeye istikrar vaat edemezler."

"HELAL OYLARINIZI HARAM ETMEYİZ"

"Türkiye'nin 60 milyar liralık kaynağının aylar süren zamanın heba edildiği gereksiz bir seçime gidiyoruz. Ama yine de her sandık tarihi bir fırsatı içinde barındırır. Milletimizin AKP'den kurtulma kararlılığını sahada tespit ediyorum. Oy kabininde herkesin vicdanıyla baş başa en doğru kararı vereceğini, şu son dönemde ülke için en doğru şeyleri yapan partiyi değerlendireceğini ve bu kaotik ortamı sonlandıracağını düşünüyorum. Bu çerçevede 1 Kasım'da helal oylarınıza talibiz ve emin olun onları asla haram ettirmeyeceğiz." - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Yenimahalle Haluk Koç Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title