Haberler

CHP'li Koç: En Kutsal Duygularımızı Sömürdüler

Güncelleme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, "En kutsal duygularımızı sömürdüler. Ben bir müftü torunuyum, Tayyip Erdoğan'dan din öğrenecek değilim." dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, "En kutsal duygularımızı sömürdüler. Ben bir müftü torunuyum, Tayyip Erdoğan'dan din öğrenecek değilim. Bana büyüklerim helali de öğrettiler haramı da öğrettiler" dedi.

Koç, seçim çalışmaları kapsamında partisince Bafra'da düzenlenen mitinge katıldı.

CHP Bafra İlçe Başkanlığı binası önünde gerçekleştirilen mitingde konuşan Koç, AK Parti hükümetini eleştirdi.

2002'den itibaren Adalet ve Kalkınma Partisi'ne Bafra'da da çok yüksek oy verildiğini anlatan Koç, "Helal oy verdiler, inanarak oy verdiler, iyi şeyler olacağını umarak oy verdiler. Yoksulluk kalkacaktı, yolsuzluğun dibi kazınacaktı, yasaklar hepten kalkacaktı. İyi niyetle verilen helal oylardan bahsediyorum. 17 Aralık'ta ne oldu? Bunları söylüyorduk, tanık oluyorduk ama işgal ettikleri medya da bir türlü sesimizi çıkarttırmıyorlardı" diye konuştu.

Koç, şöyle devam etti:

"Yavaş yavaş dökülmeye başlayınca konuşmalar, muhalefetin sesini televizyonlarda nasıl kıstırdıklarına, o sesin çıkmamasına çalıştıklarına hepimiz şahit olduk. Zaman zaman kızıyordunuz bize. Biz konuşmasını bilmeyen insanlar değiliz, ifade ediyoruz 'ben parti sözcüsüyüm'. Televizyonlarda bakıyoruz, 'Haluk Koç da bir cümle şunu dedi'. Kimse duymasın, kimse görmesin, biz kurduğumuz sistemle malı rahat götürelim, bütün dertleri bu."

Emeklilerin çok dert yandıklarını dile getiren Koç, "Bafra ilçemizde çok sayıda emekli var. Bana her zaman soruyorlar, 'Neden bizim intibak yasamızı hak ettiğimiz düzene getirip, bizi insanca yaşayacak bir maaşa bağlamadınız' diye sorarlar. Gariban emniyet görevlisi kardeşim, emekli olduğunda yoksulluğa mahkumsun ve bu millete bu iktidar kendisini düşman haline getirdi" dedi.

"Tayyip Erdoğan'dan din öğrenecek değilim" diyen Koç, "En kutsal duygularımızı sömürdüler. Ben bir müftü torunuyum, Tayyip Erdoğan'dan din öğrenecek değilim. Bana büyüklerim helali de öğrettiler haramı da öğrettiler. Kul hakkı yememeyi de öğrettiler günahı da öğrettiler. Siz bunları kullandınız, yoksul halkı kandırdınız. Din iman dediniz, han hamam sahibi oldunuz" ifadelerini kullandı.

Mitinge, CHP Samsun Milletvekili İhsan Kalkavan, CHP İl Başkanı Mehmet Atalay, CHP Bafra İlçe Başkanı Nihat Oktay, Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tarık Cengiz, Bafra Belediye Başkan adayı Kemal Ünlü ile vatandaşlar katıldı.

-bafra

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Haluk Koç Ak Parti Bafra Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title