Haberler

Haluk Koç: 3 Büyük Şehirdeki 7 Seçim Bölgesinin Birinci Sıralarına Kadın Adaylar Yerleştirildi (1)

Chp Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Başkanlığı'nda çalışmalarına dün saat 20.00'de başlayan ve gece yarısından sonra da devam eden Parti Meclisi'nin aldığı kararlar ile güncel gelişmeleri CHP Sözcüsü Prof. Dr. Haluk Koç basın toplantısında değerlendirdi.

Chp Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Başkanlığı'nda çalışmalarına dün saat 20.00'de başlayan ve gece yarısından sonra da devam eden Parti Meclisi'nin aldığı kararlar ile güncel gelişmeleri CHP Sözcüsü Prof. Dr. Haluk Koç basın toplantısında değerlendirdi. Hakim denetimindeki ön seçimlerde 3 büyük şehirdeki 7 seçim bölgesinin birinci sıralarına kadın adayların yerleştirildiği belirten Koç, "Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu, 28 kontenjan adayından 3 büyük şehirdeki 7 seçim bölgesinin birinci sıralarına kadın adayların yerleştirileceğini ifade etmişti. Bu söz de tutuldu. İstanbul üçüncü bölgede 8 tane, İstanbul üçüncü bölgede 7 tane, İstanbul birinci bölgede 6 tane. Ankara birinci bölgede 5 tane, Bursa'da ki tamamen hakim denetiminde ön seçim yapılmıştır 5 kadın adayımız var ikinci sıradaki seçim bölgesinde" dedi.

"SÖYLEMDE DEMOKRASİ BOL SONUÇTA TEK BİR KİŞİNİN İKİ DUDAĞININ ARASINDAN ÇIKAN SİYASET KADERİ"

"Bazı partiler göstermelik yoklamalar, sandık benzeri oluşumlar, içine atılan oylar, açık tasnifi olmadan oyların Ankara'ya taşınması, demokrasi gösterisi ama bir vesayet baskısı altında belirlenen aday listeleri. Diğer tarafta tamamen içine kapalı bir sistem. Sonuçta tek bir kişinin iki dudağının arasından çıkan siyaset kaderi belirleme süreci. Söylemde demokrasi bol. Aday belirleme süreci geldiği zaman değişik vesayet odaklarının listeye veya listelerine vurduğu damgayı görüyorsunuz.

"CUMHURİYET HALK PARTİSİ'NİN FARKI"

Bir tek Cumhuriyet Halk Partisi'nin partisine kayıtlı üyelerin tercihini gözettiğini vurgulayan Koç, "Cumhuriyet Halk Partisi'nin farkını anlatacağım. Bir tek Cumhuriyet Halk Partisi, partisine kayıtlı üyelerin tercihini bugün akşam saat 17.00'de sunacağı listelere yüzde 80'den fazla yansıtan parti oldu. Türkiye iyi yönetilmiyor. Bu sıkıntıyı Türkiye aşmak zorunda. Türkiye halkı mutlaka bu kötü yönetime dur diyecek" dedi.

"3 BÜYÜK ŞEHİRDEKİ 7 SEÇİM BÖLGESİNİN BİRİNCİ SIRALARINA KADIN ADAYLAR YERLEŞTİRİLDİ"

Hakim denetimindeki ön seçimlerde 3 büyük şehirdeki 7 seçim bölgesinin birinci sıralarına kadın adayların yerleştirildiği belirten Koç, "Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu, 28 kontenjan adayından 3 büyük şehirdeki 7 seçim bölgesinin birinci sıralarına kadın adayların yerleştirileceğini ifade etmişti. Bu söz de tutuldu. İstanbul üçüncü bölgede 8 tane, İstanbul üçüncü bölgede 7 tane, İstanbul birinci bölgede 6 tane. Ankara birinci bölgede 5 tane, Bursa'da ki tamamen hakim denetiminde ön seçim yapılmıştır 5 kadın adayımız var ikinci sıradaki seçim bölgesinde" diye konuştu.

"KADIN ADAYLAR ANKARA, İSTANBUL, ADANA, AFYONKARAHİSAR, BURSA, DENİZLİ, ERZURUM, ESKİŞEHİR, İZMİR VE KOCAELİ'NDE BİRİNCİ SIRADA"

Kadın adayların Ankara, İstanbul, Adana, Afyonkarahisar, Bursa, Denizli, Erzurum, Eskişehir, İzmir ve Kocaeli'nde birinci sırada yer aldığına dikkat çeken Koç, "Kadın adaylarımızın birinci sırada olduğu seçim bölgeleri, Adana, Afyonkarahisar, Ankara birinci ve ikinci bölge. Bursa, Denizli, Erzurum, Eskişehir, İstanbul bir, iki, üç. İzmir bir, iki. Kocaeli merkez" dedi.

"3 ENGELLİ ADAY, 10 GENÇ ADAY TOPLAM 103 KADIN ADAYIMIZ VAR"

Kadın adayların yüzde 20'nin üzerinde olduğunu vurgulayan Koç, "3 engelli aday, 10 genç aday toplam 103 kadın adayımız var. 5'te bir oranında yüzde 20'nin üzerinde seçilebilecek noktalarda yer alıyor" dedi.

"91'İ AVUKAT, 62'Sİ MÜHENDİS, 46 İŞADAMI, 45 EMEKLİ, 43'Ü DOKTOR ADAY"

Adayların eğitim ve meslek bilgilerine de değinen Koç, "354 adayımız üniversite mezunu, 83 adayımız lise, 45 adayımız yüksek lisans, 28 adayımız yüksekokul, 15 ortaokul, 18 ilkokul mezunu adayımız listelerde yer almıştır. 91'i avukat, 62'si mühendis, 46 işadamı, 45 emekli, 43'ü doktor. Doktorların ön seçimlerde bulundukları yerlerde ciddi bir başarı sağladığını görüyoruz" ifadelerini kullandı. - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu Haluk Koç İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title