Haberler

Haluk İpek'ten 'Fikir Namusu' Eleştirisi

7 Haziran seçimlerinde İstanbul’da HDP’ye oy veren çok zengin kesimleri ve bir kısım CHP’lileri fikir namuslarını terk etmekle eleştiren AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, “Baktık çok zengin kesimlerden İstanbul’da HDP’ye oy çıktı.

7 Haziran seçimlerinde İstanbul'da HDP'ye oy veren çok zengin kesimleri ve bir kısım CHP'lileri fikir namuslarını terk etmekle eleştiren AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, "Baktık çok zengin kesimlerden İstanbul'da HDP'ye oy çıktı. Baktınız bir kısım CHP'liler HDP'ye oy verdiler. Niye? Yeter ki şu ülke bir istikrarsızlaşsın. Yeter ki Ak Parti kaybetsin. Böyle bir fikir olabilir mi? İnsanın böyle bir fikir namusu olabilir mi?" dedi.

AK Parti Amasya İl Başkanlığı'nın bir restoranda düzenlediği iftar yemeğinde 2009 yerel seçimleri, Cumhurbaşkanlığı seçimi ve 2014 seçimlerinde Türkiye'de AK Parti karşıtlığı etrafında 'AK Parti kaybetsin de ne olursa olsun' diye bir kesimin türediğini anlatan AK Parti Genel Sekreteri İpek, "Onlar bir manada firik namuslarını terk ettiler. İnanmadıkları bir fikir etrafında, inanmadıkları bir şekilde hareket etmek ve inanmadıkları bir partiye oy verir hale gelmiş oldular. ve fikir namuslarını terk ettiler. Yeter ki, diyelim ki Amasya'daki seçimde Ak Parti'nin karşısında hangi parti daha güçlüyse diğerleri onun etrafında toplanmaya başladılar. ya insanın bir davası olur. İnsanın bir inandığı fikir olur. İnsanın inandığı fikre göre hareket etmesi onun en önemli tekabül ve aşamasıdır. ve en son seçimde de bunu bu şekilde gördük. Baktık çok zengin kesimlerden İstanbul'da HDP'ye oy çıktı. Baktınız bir kısım CHP'liler HDP'ye oy verdiler. Niye? Yeter ki şu ülke bir istikrarsızlaşsın. Yeter ki Ak Parti kaybetsin. Böyle bir fikir olabilir mi? İnsanın böyle bir fikir namusu olabilir mi?" diye konuştu.

AK Parti'nin koalisyonla ilgili bütün çalışmalarını yaptığını ve hafta başından itibaren diğer partilerle ilk tur görüşmelere başlanacağını belirten Haluk İpek, "Türkiye'nin zayıflamasına, etrafında olan, bitene sessiz kalacak bir yapıda tutulmasına asla izin vermeyeceğiz. Türkiye'nin 13 yıldaki kazanımlarından daha geriye gitmesine, Türkiye'nin siyasal manada istikrarsız hale gelmesine asla izin vermeyeceğiz" şeklinde konuştu.

İpek, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir ve AK Parti Amasya İl Başkanı Mehmet Ünek'in de yer aldığı programda hemşehrileriyle de fotoğraf çektirdi. - AMASYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haluk İpek İstanbul Ak Parti Amasya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title