Haberler

Halter Federasyonu'ndan Wada Açıklaması

Türkiye Halter Federasyonu, Uluslararası Anti Doping Ajansı (WADA) yetkililerinin Halter Milli Takımı kampına gelerek sporculardan numune almasıyla ilgili açıklama yaptı.

Türkiye Halter Federasyonu, Uluslararası Anti Doping Ajansı (WADA) yetkililerinin Halter Milli Takımı kampına gelerek sporculardan numune almasıyla ilgili açıklama yaptı.

Halter Federasyonu'ndan yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Türkiye Halter Federasyonu tüm kuralları harfiyen yerine getiren, doping konusunda da sıfır tolerans anlayışı ile hareket etmektedir. Bunun en güzel örneği ise dopingle mücadelemiz hususunda Dünya Halter Federasyonu Başkanı Thomas Agan'dan teşekkür almamızdır. Ayrıca Atletizm Federasyonu da bu konu ile ilgili yapmış olduğu çalışmalarda başarılı olmuştur. Bundan dolayı WADA Başkanı, Sayın Bakanımız Akif Çağatay Kılıç'a teşekkür ederek 'Türkiye örnek alınmalıdır' demiştir. Bu da federasyonumuzun dopingle mücadelesinde başarılı olduğunun bir göstergesidir. Bayan halter milli takımımızın Ankara İlci Otel'de 02-25 Şubat 2015 tarihleri arasında, erkek halter milli takımımızın ise Eryaman Kamp Eğitim Merkezi'nde 26 Ocak - 25 Şubat 2015 tarihleri arasında kamp yapacakları federasyonumuzca bizzat WADA yetkililerine bildirilmiştir. WADA yetkilileri de bayan ve erkek milli takım kamplarımıza sabaha karşı 06: 30'da gelerek sporculardan numuneler almışlardır. Sabah uykularından uyandırılan sporcular ne kahvaltı yapmışlardır, ne de programda yer alan antrenmanlarını yapabilmişlerdir. Sporcularımız ve milli takım kampında bulunan teknik heyetimiz WADA'ya hiçbir konuda zorluk çıkarmamış, aksine yardımcı olmuşlardır. Federasyonumuzun en temel ilkelerinin başında gelen dopinge sıfır tolerans kuralı her zaman, her yerde önceliğimizdir. Federasyonumuzun dopingle mücadele konusunda örnek bir federasyon olarak gösterilmesi gerekirken, farklı bilgiler sızdırılarak bu haberle gündemi meşgul etmek, spor etiği açısından camiamızı üzmüştür." - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title