Haberler

Halkın Yüzde 80'i Belediye Hizmetlerinden Memnun Değil"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmirlilerin kendilerini bağrına bastığını belirterek, "Elimde anketler, neticeleri var. İzmir'de tespitim şu, halkın yüzde 80'i belediye hizmetlerinden memnun değil. Fakat vatandaş bunun belediye hizmeti mi, devletin hizmeti mi olduğunu algılayamıyor" dedi.

RAMAZAN ERCAN - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmirlilerin kendilerini bağrına bastığını belirterek, "Elimde anketler, neticeleri var. İzmir'de tespitim şu, halkın yüzde 80'i belediye hizmetlerinden memnun değil. Fakat vatandaş bunun belediye hizmeti mi, devletin hizmeti mi olduğunu algılayamıyor" dedi.

Anadolu Ajansı İzmir Bölge Müdürlüğünü ziyaret eden Bakan Eroğlu, yaklaşık iki aydır seçim çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

İzmir'den milletvekili adayı olması için daha önce de büyük talep olduğunu, bu talepler dikkate alınarak aday olduğunu ifade eden Eroğlu, bundan dolayı mutluluğunu dile getirdi. İzmir 1. Bölge milletvekili adayı olmasına karşın kentteki 30 ilçenin tamamını gezdiğine işaret eden Eroğlu, "Biz neticede İzmir'in tamamından hatta Ege Bölgesi'nden sorumlu bakan olarak büyük hizmetler vereceğimize inanıyorum" diye konuştu.

"Çamur at izi kalsın"

Bakan Eroğlu, ormanların ekonomik getirisinin artırılması ve kırsal kalkınmada önemli rol üstlenmesine yönelik 27 proje hazırladıklarını ancak bazı kesimlerin bu durum karşısında ormanların, "peşkeş çekildiği" gibi "çirkin" iddiaları gündeme getirdiğini belirtti.

Eroğlu, şunları söyledi:

"Bunu söyleyenleri Allah'a havale ediyorum. Bir mahallenin etrafında bozuk orman arazisi varsa orada ne yetişebilecekse hane sayısına bölerek, herkesin huzurunda kurayla mahalleliye veriyoruz. Bu arazideki ağaçların 3 yıllık bakımını biz üstleniyoruz, geliri vatandaşa ait. Bu son derece şeffaf yapılıyor. Peşkeş filan söz konusu değil. Çok çirkin iftiralarda bulunuyorlar çamur at izi kalsın diye. Daha geçen gün, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki klozetler, musluklar altınmış diye... Bu ne kadar büyük terbiyesizlik. Gidip orayı temizlediler mi, temizlerken mi gördüler acaba. Bu şekilde ortaya atılan iddialar asılsızdır. Evvela kendi hesaplarını verebildiler mi Anayasa Mahkemesine. Kendilerine baksınlar. 'Hesap uzmanıyım' diyor, CHP'nin hesaplarını doğru dürüst aklayamamış."

Bakan Eroğlu'nun 3T prensibi

Hataların, eksikliklerin tenkitle fark edileceğini vurgulayan Eroğlu, yapılan tenkitlerin hoşuna gittiğini söyledi.

"3T prensibimiz var. Tenkit et, teklifin varsa söyle, tavsiyen varsa ifade et. Yani tenkit, teklif, tavsiye. Bunu her yerde uyguluyoruz. Burada da uyguladık. İnsanların konuşma ihtiyacı var. Bir takım hususları dillendirmeleri lazım" diyen Eroğlu, şöyle devam etti:

"Vatandaşlarımızla bir araya geldiğimizde en çok neyden sıkıntı çektiklerini soruyorum. Elimde anketler, neticeleri var. İzmir'de tespitim şu; İzmir'de tamamen belediyenin hizmetlerinden şikayet var. Fakat vatandaş bunun belediye hizmeti mi, devletin hizmeti mi olduğunu algılayamıyor. Çünkü burada belediyeler öyle algı meydana getirmiş ki sanki hükümet belediyelere, büyükşehir belediyesine destek vermiyor, para göndermiyor, onlar da işi yapamıyor şekilde. Yapamadıkları, yapacak vizyon, cesaret, bilgi, tecrübe olmadığı için kuyruklu yalana tevessül ediyorlar. Yaptığımız ankete göre şu anda problemlerde ilk sıra şehir içi ulaşım, trafikten şikayet. İzmir'de bu problem var. İkinci altyapı, kanalizasyon, çöp. Sonra halkımız 'asfalt, yol yok' diyor. Belediye hizmetlerinden kaynaklanan 3 tane ana temel mesele var ki bu da belediyelerin yeteri kadar hizmet üretemediğinin açık delili. Halkın yüzde 80'i belediye hizmetlerinden memnun değil."

Eroğlu, bütün belediyelere nüfusuyla orantılı olarak paralarının ödendiğini, hiç kimsenin bunun aksini iddia edemeyeceğini belirtti.

Eroğlu, "İster AK Parti'li, ister HDP'li, ister MHP'li, ister CHP'li belediye olsun hepsine adil bir şekilde parasını zamanında gönderiyoruz. Geçmişe göre büyükşehire gelen paralar çok büyük miktarda artmıştır. Köy yolları, köprüler, kanalizasyon, park bahçeler, katı atık bertaraf tesisleri belediyelerin mükellefiyeti altında. Eğer her şeyi devlet yapacaksa parayı o zaman neden gönderiyoruz? Ancak bu paralar nereye gidiyor? Onu da İzmirlilerin sorması gerekir. Bazen şikayet oluyor müfettiş geliyor kıyamet koparıyorlar. Bana şikayet gelince kendi birimimizle ilgili ben de müfettiş gönderiyorum. Seçimlerden önce böyle bir şeye de tevessül etmiyoruz ki aleyhte propaganda olarak kullanmasınlar diye" ifadesini kullandı.

İzmir'e 30 milyar liralık yatırım yaptıklarını, kentin Türkiye'de en büyük yatırım yapılan 5 ilden birisi olduğuna dikkati çeken Eroğlu, dünyanın sayılı büyük projeleri arasında yer alan ve 8 milyar dolara mal olacak İstanbul-İzmir otoyolunun yapım çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.  Eroğlu, çalışmaların tamamlanmasıyla İzmir'in her bakımdan daha da gelişeceğini, kısa bir süre önce açtıkları Konak tünellerinin de ulaşımı ciddi oranda rahatlattığını söyledi.

-"İsterseniz notere götüreyim, kapağını tasdik ettireyim"

Eroğlu, Ege Bölgesi için kendi başkanlığındaki 40 kişiyle birlikte 6 ay süren bir proje hazırladıklarına değinerek, Egegep Projesi'nin maliyetinin 25 milyar lira olduğunu vurguladı.

Eroğlu, şunları ifade etti:

"Bu 6 ay süren ciddi bir çalışma. Bu rastgele Kılıçdaroğlu'nun balonu gibi değil. 4 bin 547 tesis inşa edilecek 2019'a kadar. Bunun da maliyeti 25 milyar lira. Bu büyük bir heyecan uyandırdı bütün Ege Bölgesi'nde. Bu taahhüdümüz, senedimiz. Noter tasdikine gerek yok. İsterseniz notere götüreyim, kapağını tasdik ettireyim. Vatandaş ona inanmaz, bizim sözümüze inanır. Sözümüzün eri hükümetiz. Şu ana kadar ne demişsek, kime ne söylemişsek, vatandaşa ne vaat etmişsek tamamını yaptık.

Şu anda balonlar uçuşuyor havada. Bir sürü vaatler, yapamayacağı vaatleri söylüyor. Milletin feraseti var. Geçen gün bir yerde orta yaşlı bir hanımefendi Kılıçdaroğlu'na 'Sen 2 maaşı nereden vereceksin' deyince donup kalmış adam. Çünkü altlığı yok. Kılıçdaroğlu geldi buraya İzmirle ilgili hiçbir ufuktan, projeden bahsetti mi? İzmir'e ne yapacak, bu körfezi nasıl kurtaracağını söyledi mi? Belediye hizmetlerinden halk memnun mu? Halkın yüzde 80'i belediye hizmetlerinden memnun değil. Bizim projelerimizin ayağı yere basıyor. İzmir için büyük hayallerimiz var. İzmir'i turizmde, kültürde, sanatta, sağlıkta, sporda ticarette, sanayide, tarımda, teknolojide ayağa kaldıracağız."

-Kılıçdaroğlu'na televizyon daveti

İzmirle ilgili yaptıkları eleştirilerde muhataplarının Kılıçdaroğlu olduğunu ancak her seferinde başkalarının ortaya çıktığını belirten Eroğlu, seçimlerin mahalli idare seçimi değil milletvekili genel seçimi olduğunu dile getirdi.

Erdoğlu, bir ara kendisi için İzmir'i tanımadığı şeklinde dedikodular çıktığına işaret ederek, "Benim dağda, bayırda, ovada her yerde izim var. İzmir'e su getirirken bütün hattı gezmişiz. Gördes'ten 115 kilometre 2 metre çapında iletim hattı. 3 metre çapında Buca tünellerine gidin. Dağları, ovaları gezmişim. Bütün sulama tesislerinde, dere ıslahlarında izimiz var" ifadesini kullandı.

"Acaba Mordoğan Göleti'ni kaç defa gidip gördüler? Veya yaptığımız Beydağ Barajı'nı kaç defa gidip gördüler?" diye soran Erdoğlu, şunları kaydetti:

"Bütün İzmir'i, Ege Bölgesi'ni karış karış gezmiş insanım. Belki en az Kordon'da yürümüşümdür. Dağda, bayırda, ovada bizim her yerde izimiz var. Genel seçimde partiler ve milletvekili adayları, görüşleri yarışır. Bizim muhatabımız şu anda milletvekili adayları, partiler. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu İzmir'den aday değil mi? Çıksın ortaya İzmirle ilgili bütün meseleleri istediği televizyon kanalında tartışmaya hazırım. Cuma'ya kadar buyursun hodri meydan. Çıkalım İzmir'in bütün meselelerini, nerede ne var, hangi ilçede ne yapılacak, hangi yerde hangi tesis kurulacak, İzmir'in vizyonu nedir istediği televizyona çıkmaya hazırım. İzmir'i benden daha iyi bilen kişi yok. Gelsin ister çöp, ister turizm, ticaret, ister sanayi, ister organize sanayinin problemleri buyursun. Neticede o da İzmir milletvekili adayı ben de İzmir milletvekili adayayım. Projeler üzerinden konuşalım."

Kaynak: AA / Yerel

Kemal Kılıçdaroğlu Veysel Eroğlu İzmir Ege Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title