Haberler

Halkın 25 Günlük Demokrasi Nöbeti

Van’daki Beşyol Meydanı’nda 25 gündür devam eden demokrasi nöbetine 7’den 70’e herkes katılıyor.

Van'daki Beşyol Meydanı'nda 25 gündür devam eden demokrasi nöbetine 7'den 70'e herkes katılıyor.

Burada bebeğini ayaklarında sallayarak yatırmaya çalışan anne Ayşe Karatay, eşiyle birlikte her gün buraya geldiğini ve sabah namazının ardından evlerine gittiklerini söyledi.

Baba Murat Karatay ise, "25 gündür ailece buralardayız. Bu vatan için her şey yapılır. Bu kadar insan nasıl burada ise bizlerde beklemeliyiz. Bu vatan için canımızı vermeye hazırız. Bebeğimiz 4 aylıktır, burada annesinin ayaklarında yatırıyoruz. Bizlerde beraberimizde getirdiğimiz yemeklerimizi burada yiyoruz. Vatan için her zaman da bekleriz. Bizler bu vatan için dedelerimiz gibi seve seve canımızı dahi veririz. Ben Vanlıyım, birkaç tane çapulcuya bu vatanı verecek halimiz yok. Bu demokrasi nöbeti bir yıl da sürse bizler burada kalmaya devam edeceğiz" dedi.

77 yaşındaki Mehmet Salih Bingöl ise, bir elinde Türk bayrağı bir elinde ise 'La İlahe İllallah, Göğsümde İman Dilimde Kur'an Davam İslam' pankartıyla 25 gündür Beşyol Meydanı'nda ayrılmıyor. Bingöl, "77 yaşındayım, darbe kalkışmasının yaşandığı geceden bu yana buradayım. Sabah namazı kıldıktan sonra evime gidiyorum. 25 gündür devam ediyorum. Bu 25 gün değil 125 gün de devam etse ben yine burada olacağım. Bayrağımın yere inmemesi ve ezanın susmaması için vatan nöbetindeyim. Cumhurbaşkanımın emrini yerine getiriyorum" şeklinde konuştu.

Murat Atacan ise, ilk günden bu yana burada olduklarını ifade ederek, "Ben 1976 doğumluyum, ilk defa Van'ı bu şekilde görüyorum. Van'da bayrağımızı elimize almaya hasret kalmıştık. Bu demokrasi şöleni ile inşallah bu ön yargılar da kırılmış oldu. Bayrağımızın Türkiye'nin bütün noktalarında sallanmasını istiyoruz. Allah zalimlere fırsat vermesin. Zaten bu dinin sahibi buna asla fırsat vermemiş, vermeyecektir" ifadelerini kullandı.

Alanda bulunan diğer vatandaşlar da, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'yeter' deyinceye kadar alanlarda olmaya devam edeceklerinin mesajını verdi. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Karatay Bingöl Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title