Haberler

Halkevleri Eğitim Politikasını Protesto Etti

Halkevleri "Gerici eğitime karşı bilimsel, laik eğitim" adıyla bir eylem gerçekleştirdi.

Halkevleri "Gerici eğitime karşı bilimsel, laik eğitim" adıyla bir eylem gerçekleştirdi. "Okuluna, çocuğuna, eğitim hakkına, geleceğine sahip çık", "Eğitim haktır satılamaz" sloganı atan Halkevleri üyesi yaklaşık 100 kişi, "Çocuk gelinler istemiyoruz", "Okullara mescid değil labaratuvar istiyoruz" yazılı dövizler taşıdı.

"EĞİTİMDE AKIL DIŞI YÖNTEMLERİ HAYATA GEÇİRİYORLAR"

Galatasaray Lisesi önünde basın açıklamasını okuyan Halkevleri Genel Sekreteri Nuri Günay, şöyle konuştu:

"Bildiğiniz gibi ülkemiz şu anda diktatörlük hayalleri kuran, bütün toplumu kendisine teba olarak görmek isteyen, hiçbir hukuksuzluğa karşı ses çıkarmayan nesiller yetiştirmek isteyen bir iktidarla karşı karşıyayız. AKP iktidarı kendisi gibi düşünmeyen, kendisi gibi inanmayan herkesi baskı altına alıyor. Kendi tarafında olanları da kandırarak iktidarını sürdürmek istiyor. AKP iktidarı din istismarcısı bir partidir, AKP yöneticileri din istismarcısıdır. Bu iktidarın, düzenin devamı için bir şeyi şart görüyorlar, o da eğitimi yeniden yapılandırmak. O yüzden eğitimde her gün akıl dışı yöntemleri hayata geçiriyorlar. Önümüzdeki dönem hedeflerinde karma eğitim var. Erkek öğrencilerle kız öğrencilerin ayrı okuduğu, bir arada yaşamadığı bir eğitim sistemi hayata geçirmek istiyorlar."

Düşünen, sorgulayan, hakkını bilen ve arayan nesiller için mücadele ettiklerini belirten Günay, "Bu yüzden bilimsel ve laik eğitim istiyoruz. Anadilde ve parasız eğitim istiyoruz. Bunları teker teker, mücadele ederek alacağız" diye konuştu. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Galatasaray Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Metin Akpınar'ın kızı kim? Duygu Nebioğlu kimdir, kaç yaşında? Duygu Nebioğlu'nun ablası ve annesi kim? Uraz Kaygılaroğlu olayı nedir? Kaygılaroğlu neden linç edildi? Açıklama yaptı mı? RÖNESANS GAYRİMENKUL HALKA ARZ: Rönesans Gayrimenkul katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir? Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor? Kabine'de değişim olacak mı? Ömer Çelik sorulara ne cevap verdi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı şifresiz mi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı hangi kanalda, ücretsiz mi, bedava mı olacak? Meliha Akyol kimdir? AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol kaç yaşında, nereli? Kahramanmaraş'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! Kahramanmaraş'ta kaç şiddetinde ve büyüklüğünde deprem oldu? SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ YATTI MI? 31 Mart Yerel Seçim görevli ücretleri ne zaman hesaplara yatırılacak? HALKA ARZ TAKVİMİ | Bu hafta hangi şirketler halka arz oluyor? Hangi şirket halka arz oluyor, kaç lot veriyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title