Haberler

Halkbank, Şampiyonlar Ligi'ne Galibiyetle Başladı

Ercan ATA - BUDVA / DHA DenizBank Erkekler Voleybol (CEV) Şampiyonlar Ligi'nde, Halkbank ilk maçını deplasmanda Budvanska Rivijera karşısında 3-0 kazandı.

Ercan ATA - BUDVA / DHA

DenizBank Erkekler Voleybol (CEV) Şampiyonlar Ligi'nde, Halkbank ilk maçını deplasmanda Budvanska Rivijera karşısında 3-0 kazandı.

Yaşadığı kadro sıkıntıları nedeniyle CEV'den ceza almamak için alt yapıdan 3 sporcu alarak maça çıkan Budvanska Rivijera karşısında Halkbank maça kötü başladı. İlk sette, Karadağ takımı peş peşe bulduğu sayılarla teknik molaya 8-5 önde giren taraf oldu. Halkbank, Marco ve Kubıak ile maçta dengeyi buldu ve molanın ardından skoru 12-12 yaptı. Karşılıklı servis hatalarına rağmen, Halkbank hücumda rakibine üstünlüğünü kabul ettirdi ve ilk seti Kevin'in de etkili oyunuyla (20-25) kazandı.

İkinci sete ise, Halkbank hızlı başladı ve 3-0 lık seri yakaladı. Kavin, Marko ve Samet ile hücumda etkili olan Başkent takımı, teknik molaya (8-3) giren taraf oldu. Teknik molanın ardından Halkbank'ta hücumda Samet, servis atışlarında ise Dragan ve Kevin'in etkili oyunuylarıyla skor 13-5 oldu. Budvanska Rivijera sette kalmaya çalıştı ve skoru (15-18) yapsada, Halkbank seti (20-25) kazanan taraf oldu ve setlerde 2-0 öne geçti.

Üçüncü sete Budvanska Rivijera takımı hızlı başladı ve ilk molaya (8-4) önde giren taraf oldu. Halkbank ikinci molaya (16-11) geride girse de, skoru (21-21) yaptı. Bu setin son bölümleri karşılıklı sayılarla oldukça çekişmeli geçti ve skor (26-26) oldu. Halkbank Burutay ile bulduğu sayı ile karşılaşmayı (26-28) yaparak maçı da 3-0 kazanan taraf oldu.

Salon: Mediteranski Sportski Centar

Hakemler: Aleksandar Vinaliev (Bulgaristan), Sanja Miklosic (Slovakya)

Budvanska Rivijera: Olefir, Jecmenica, Kadankov, Cirovic, Eminovic, Sormaz (Rasovic (Lakcevic), Babic, Ivkovic)

Halkbank: Faik Samed Güneş, Le Roux, Travica, Resul Tekeli, Bojic, Kubiak (Hasan Yeşilbudak (Caner Dengin), Abdullah Çam, Kooy, Ulaş Kıyak, Burutay Subaşı)

Setler: 20-25, 20-25, 26-28

Süre: 81 dakika (25, 26, 30)

MİCHAL KUBIAK: "GALİBİYETLE BAŞLAMAK ÇOK ÖNEMLİYDİ"

Halkbank'ın Polonyalı oyuncusu Michal Kubiak, maç sonu yaptığı açıklamada, "Ben Polonya'da oynadığım yıllarda da Şampiyonlar Ligi tecrübesi yaşadım. 5. defa Şampiyonlar Ligi'ne katılıyorum. Önceki sezonlarda Kupayı Ankara'ya getiremedik. Bu sezon ilk maçımızı deplasmanda oynadık ve kazandık. Takımımız çok güçlü ve atletik bir yapıya sahip. Şampiyonlar Ligi'nde 5. yılım ve bu yıl kupayı kazanmak istiyoruz. Hedefimiz gruptan bir üst gruba çıkmak ve oradan 4'lü finallere katılmak istiyoruz. Şampiyonlar Ligi'ne galibiyetle başlamak çok önemli ve biz bunu bugün başardık" dedi.

TÜRK TAKIMLARI ŞAMPİYONLAR LİGİ İLK MAÇLARINDA GALİP GELDİ

Öte yandan Şampiyonlar Ligi'nde ülkemizi temsil eden ve dün oynanan karşılaşmalarda Ziraat Bankası, Fransa'dan Paris Volley'i 3-0. Arkas Spor, Almanya'nın Berlin Recycling Volley 3-0 yenerken Halkbank ise bu akşam Karadağ'ın Budvanska Rivijera takımını yendi.

Bu sonuçlarla Türkiye'yi Şampiyonlar Ligi'nde temsil eden üç takımımızda ilk maçlarını kazanmış oldu.

Halkbank, Şampiyonlar Ligi'nde grubundaki ikinci maçını, 18 Kasım tarihinde saat 19.00(da Ankara Başkent Spor Salonu'nda oynayacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halk Bankası Karadağ Budva Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title