Haberler

Halkapınar'da Damızlık Koç Dağıtımı Yapıldı

Halkapınar'da Konya Ovası Projesi (KOP) kapsamında 19 orta ölçekli yetiştiriciye 80 adet akkaraman cinsi damızlık koç dağıtımı yapıldı.

Halkapınar'da Konya Ovası Projesi (KOP) kapsamında 19 orta ölçekli yetiştiriciye 80 adet akkaraman cinsi damızlık koç dağıtımı yapıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Kerim Muzaç, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğün'de (TİGEM) yetiştirilmiş akkaraman cinsi damızlık koçları Halkapınar'da sahiplerine teslim ettiklerini belirtti.

Şube Müdürü Kerim Muzaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Halkapınar'da orta ölçekli yani 100 ile 200 adet arasında koyun sürüsü olan, 19 küçük baş yetiştiricisine, toplam 80 adet akkaraman cinsi damızlık koç dağıtımını gerçekleştirdik" dedi.

Muzaç, daha önce 16 tane merinos cinsi koç dağıtımı da gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, önümüzdeki günlerde 11 tane de teke dağıtımı gerçekleştireceklerini belirtti.

Kaynak: AA / Yerel

Halkapınar Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title