Haberler

Halk Sponsorluğu"Nda Film İçin Kolları Sıvadılar

DENİZ AÇIK - Eskişehir'de, 2014 yılında kurulan Dünya Sinemasını Yeşertme Derneği (DÜSİYED), geliştirdiği  "Türkiye Kendi Sinema Filmini Çekiyor Projesi" kapsamında 4 ay içinde 40 kentteki 2 milyon insandan birer lira bağış alarak, Kur'an-ı Kerim'i anlatan "The Last Book-Son Kitap" isimli filmi beyaz perdeye yansıtmayı planlıyor.

Derneğin Genel Başkanı ve senarist Selçuk Kızıldağ, AA muhabirini yaptığı açıklamada, son dönemde 6 kişilik evrim teorisi inancına sahip ekibin İslamiyeti ve Kur'an-ı Kerim'i anlamaya çalışmasını anlatan "The Last Book-Son Kitap" adlı önemli bir sinema filmi için yoğunlaştıklarını bildirdi.

İslami filmlerin sayısını az olmasından dolayı böyle bir film çekmeye karar verdiklerini ifade eden Kızıldağ, şöyle konuştu:

"Çağrı filmi dışında İslamiyet'e yönelik dünyada maalesef sinema filmi yok. Kur'an-ı Kerim adına sinemada hiçbir proje yapılmadı. Dini bir filmi yapılıyorsa bunun altında bir sponsor olmamalıdır. Bunun üzerine bu yıl içinde Dünya Sinemasını Yeşertme Derneği'ni kurduk. Bu filmi dernekle çekeceğiz. Filmin senaryosu hazır. Oyuncularla olan görüşmelerimizi yaptık. Projenin başlaması için finansal desteğe ihtiyacı var. Maddi desteği sponsorlardan bulma yerine halktan temin etmeyi uygun bulduk. Derneğimizle 40 kenti 4 ay içinde gezeceğiz. 'Türkiye Kendi Sinema Filmini Çekiyor Projesi' kapsamında insanlardan bir lira isteyeceğiz. 2 milyon insanla buluşup 2 milyon lira destek almayı planlıyoruz. Bu para, bir sinema filmi çekmek için yeterli. Bu destekle çok başarılı bir Kur'an-ı Kerim filmi yapabiliriz. İlk defa bir sinema filmi 'Türk halkının katkılarıyla' yazısıyla perdeye düşecek. Bir lira karşılığında vereceğimiz makbuzun arkasında 'Bu makbuzla sinema filmine yüzde 50 indirimle izleyebilirsiniz' yazıyor."

Kızıldağ, Eskişehir'de çekmeyi planladıkları film için oyuncular Şebnem Sönmez, Rasim Öztekin ile Ali Uyardıran ve görüntü yönetmeni Uğur İçbak ile görüştüklerini anlattı.

Derneğin başkan yardımcısı İlkay Mustafa Güneş ise dernek olarak Eskişehir'de film çekimi için kolları sıvadıklarını ve derneğin bir yıl içinde kendi filmini çekeceğini bildirdi. - Eskişehir

Kaynak: AA / Yerel

Eskişehir Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title