Haberler

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Demirel'den 'Okul Sütü' Açıklaması

Eskişehir Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kadir Demirel, "Okul Sütü Programı"yla alakalı açıklamalarda bulundu.

Eskişehir Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kadir Demirel, "Okul Sütü Programı"yla alakalı açıklamalarda bulundu.

Demirel, Sağlık Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Ulusal Süt Konseyi işbirliği ile 2011-2012 öğretim yılının ikinci döneminde başlatılan "Okul Sütü Programı" ile ana sınıfı dahil olmak üzere ilkokul öğrencilerine süt içme alışkanlığı kazandırılmasının, bu sayede yeterli ve dengeli beslenmelerine katkıda bulunulmasının, sağlıklı büyüme ve gelişmelerinin desteklemesinin amaçlandığını kaydetti.

Bu amaçla haftada üç gün güvenilir, sağlıklı ambalajlarda süt dağıtıldığını ifade eden Demirel, "İnsanın sağlıklı ve dengeli beslenmesi için vazgeçilmez gıdaların başında süt ve süt ürünleri gelmektedir. Sağlıklı ve dengeli beslenmeye katkısının yanı sıra süt, içeriğindeki kalsiyum nedeniyle, kalsiyum yetersizliğinden kaynaklanan hastalıklardan korunmak için de düzenli olarak tüketilmelidir. Özellikle vitamin ve mineral yetersizliğinden kaynaklanan birçok sağlık sorununun önüne geçilmesinde, "Okul Sütü Programı" önemli bir rol oynamaktadır. İstikbalimiz olan çocuklarımıza, dolayısıyla geleceğimize en büyük yatırım anlamı taşıyan okul sütü uygulanmasının önemi, ülkemizde süt içme alışkanlığının yeterli düzeyde olmadığı göz önünde tutulduğunda daha iyi anlaşılacaktır" dedi.

Demirel, Okul Sütü Programı'nın, Avrupa'dan Asya'ya, Amerika'dan Afrika'ya kadar dünyanın birçok ülkesinde uygulandığına da dikkat çekerek, bu program sayesinde, çocukların fiziksel gelişimlerinin yanı sıra zihinsel aktivitelerinin arttığı ve okula devam oranlarının yükseldiğinin belirlendiğini de bildirdi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sağlık Bakanlığı Kadir Demirel Eskişehir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title