Haberler

Halk Sağlığı Müdürlüğü'nden Ağız ve Diş Sağlığı Taraması

Van Halk Sağlığı Müdürlüğü, Gürpınar’da ağız ve diş sağlığı muayenesi yaptı.

Van Halk Sağlığı Müdürlüğü, Gürpınar'da ağız ve diş sağlığı muayenesi yaptı.

Halk Sağlığı İl Müdürlüğü'ne bağlı Gürpınar Toplum Sağlığı Müdürlüğü ekipleri, ağız ve diş sağlığı konusunda toplumsal bilincin arttırılmasına yönelik başlattığı çalışmalar çerçevesinde Gürpınar'da eğitim gören anasınıfı öğrencilerini ağız ve diş sağlığı taramasından geçirdi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte anasınıfı öğrencilerine 'Diş Fırçalama Alışkanlığını Kazandırma Projesi' kapsamında çalışmalar yürüttüklerini belirten Diş Tabibi Ömer Peker, "Proje kapsamında her gün anasınıfı öğrencilerine okullarda diş fırçalatılmaktadır. Bunun yanında öğretmenlerin özverili çalışmalarıyla sürdürdüğümüz çalışmada çocuklar ve ailelerden olumlu sonuçlar alınıyor" dedi.

Anasınıfı başta olmak üzere öğrencilerin ağız ve diş sağlığı muayenelerinin yapıldığını ve bu konuda öğrencilerin bilgilendirildiğini ifade eden Peker, "Sorun görülen çocuklarımız bilgilendirilmekte ve gerekli sağlık kuruluşlarına yönlendirilmektedir" ifadelerini kullandı.

Peker, ayrıca muayene sonunda tüm öğrencilere diş fırçası ve diş macunu hediye ettiklerini de sözlerine ekledi. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ömer Peker Gürpınar Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title