Haberler

Halk Oyunları Gençler Türkiye Şampiyonası

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu (THOF) ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Halk Oyunları Gençler Türkiye Şampiyonası, geleneksel düzenlemesiz dal kategorisindeki final yarışmasıyla sona erdi.

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu (THOF) ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Halk Oyunları Gençler Türkiye Şampiyonası, geleneksel düzenlemesiz dal kategorisindeki final yarışmasıyla sona erdi.

Kazım Karabekir Spor Salonu'nda düzenlenen final yarışmasına Erzurum'un yanı sıra Bitlis BİFAD, Trabzon Yeşilköy, Diyarbakır Halay, Kütahya Halk Eğitim Merkezi, Kahramanmaraş Halk Eğitim Merkezi, Bursa Kayı Boyu, Bitlis TAFAD, Ankara Mamak Belediyesi, Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi, Bayburt Korkutata, Sivas Gençlik Spor Kulübü, Malatya Kurhan, Rize Belediyesi, Muğla Ahi Sinan Folklor Araştırma ve Gaziantep Nizip Halk Eğitim Merkezi takımları katıldı.

Merkez Hakem Kurulu'nun değerlendirmesi sonucu Erzurum Büyükşehir Belediyesi Folklor Araştırmaları Derneği (EBFAD) Spor Kulübü şampiyon oldu. Diyarbakır Halay Gençlik Spor Kulübü ikinci, Sivas Gençlik Spor Kulübü ekibi de üçüncülüğü elde etti.

Yarışmada dereceye giren takımlara madalya ve kupaları protokol tarafından verildi.

THOF Başkan Vekili Remzi Kaya, yaptığı açıklamada, ülke kültürünün en önemli parçalarından biri olan folklörün geliştirilmesi ve sonraki nesillere aktarılması için çalıştıklarını söyledi.

Bu etkinliklerle çocuklara kişilik ve kimlik kazandırdıklarını vurgulayan Kaya, şu ifadeleri kullandı:

"Çocuklarımız sosyal yönden gelişiyor. Bu sahneye çıkıp oynamak öyle kolay bir şey değildir. Ama küçük yaşta, ilkokul çağında çocuklarımız halk oyunlarına başlıyor. Burada kardeşlik gelişiyor. Dostluğa, kardeşliğe ihtiyaç duyduğumuz bu ortamda halk oyunları bunu çok güzel bir şekilde sağlayabilmektedir. Bir Yozgat ekibi, Hakkari, Ağrı ekibi Trabzon yöresi oyunlarını oynayabiliyor. Bunlar birbirlerine muazzam bir şekilde destek olabilmektedirler. El ele göz göze oynanan bu oyunlarımızla çocuklarımız arasında çok güzel bir diyalog ve kardeşlik gelişmektedir. Onun için halkımızın da buna destek vermesini istiyoruz."

Kaynak: AA / Yerel

Diyarbakır Trabzon Erzurum Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title