Haberler

Halk Oylamasına Doğru - Eski TBMM Başkanı Şahin

Eski TBMM Başkanı ve AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, CHP'ye seslenerek, "1982 Anayasası'nın değişmesini defalarca söylüyordunuz. Siz Anayasa Uzlaşma Komisyonu'na 'Bu darbe ürünü Anayasa değişmelidir.

Eski TBMM Başkanı ve AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, CHP'ye seslenerek, "1982 Anayasası'nın değişmesini defalarca söylüyordunuz. Siz Anayasa Uzlaşma Komisyonu'na 'Bu darbe ürünü Anayasa değişmelidir.' diye bir taslak hazırlamadınız mı? Neden çocuklarımızın geleceğini bu Anayasa'ya sadık kalmakta görüyorsunuz? Bunu açıklayın." dedi.

AK Parti, MHP ve BBP Karabük il başkanlıkları tarafından Safranbolu ilçesinde "Evet" yürüyüşü düzenlendi.

Türk bayrakları ve "Evet" yazan dövizlerle gerçekleştirilen yürüyüşe, Şahin'in yanı sıra Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, AK Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal, Belediye Başkanı Rafet Vergili, eski AK Parti Karabük milletvekilleri, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, AK Parti İl Başkanı Timurçin Saylar, MHP İl Başkanı Adem Kar, BBP yetkilileri ile çok sayıda partili ve vatandaş katıldı.

Yürüyüşün ardından gerçekleştirilen açık hava toplantısında konuşan Şahin, halk oylaması için "evet" ve "hayır" kampanyası yürütenlerin birçok slogan ürettiğini ve bunlardan bazılarının "En güzel işler 'Evet' ile başlar", "Sistem bu ise patron millet, öyleyse 16 Nisan'da evet, evet, evet" olduğunu söyledi.

"Darbe ürünü Anayasa'ya 'evet' dediklerinin farkında değiller"

"Hayır" kampanyasını yürüten CHP'nin sloganından da bahseden ve hazırlanan bir afişi tarif eden Şahin, "Afişte bir genç kızımız var, bir güneş doğuyor, güzel bir portre. ve 'Geleceğim için hayır.' yazıyor üstünde. Bir çocuğa dedirtiyor ki CHP, 'Geleceğim için bu anayasa değişikliğine 'hayır' demem lazım.' Yani çocuklarımız bunu hazırlayan siyasi partiye göre geleceğinin daha iyi olması, daha mutlu yaşaması, insan hak ve özgürlüklerinin daha geniş anlamda yaşanabilmesi, demokrasi standartlarının daha da gelişebilmesi için mevcut darbe ürünü anayasaya 'evet' demesi lazım. Yani bu anayasa değişikliğinin kabul edilmemesi lazım. Çünkü aslında 'hayır' derken mevcut darbe ürünü Anayasa'ya 'evet' dediklerinin farkında değiller."

"En fazla gençlerimizin sahip çıkması lazım"

Mehmet Ali Şahin, CHP'ye şöyle seslendi:

"1982 Anayasası'nın değişmesini defalarca söylüyordunuz. Siz Anayasa Uzlaşma Komisyonu'na 'Bu darbe ürünü Anayasa değişmelidir.' diye bir taslak hazırlamadınız mı? Neden çocuklarımızın geleceğini bu Anayasa'ya sadık kalmakta görüyorsunuz? Bunu açıklayın. Neden 'Bu darbe ürünü Anayasa'ya gençlerimiz sahip çıkarlarsa mutlu olacaklar.' diye söylüyorsunuz. 24 yaşına gelmiş bir gencimiz üniversiteyi bitirmiş, askerliğini yapmış, milletvekili adayı olmak istiyor, olamıyor. Çünkü seçilme yaşı 25. Şimdi gençlerimize dedirtiyorlar ki 'Buna hayır.' diyin. Gençlerimize '25 yaşının alında siyasete girmek istemiyorum.' dedirtiyorsunuz. Gençlerimiz böyle mi düşünüyor? Bu anayasa değişikliğine en fazla gençlerimizin sahip çıkması lazım."

"Türkiye hızına hız katacak, gücüne güç katacak."

Bakan Yardımcısı Ceylan da konuşmasında, anayasa değişikliğinin ülke için milat olacağını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Artık yönetim sistemimiz parlamenter sistemden Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçecektir. Bu sistemle Türkiye hızına hız katacak, gücüne güç katacak. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile yıllardır çektiğimiz darbe girişimleri ve vesayet sistemleri ortadan kalkacak. Ülkemizde güven ve istikrar sağlanacak. Bu ortam içinde ülkemizin gelişmesi ve kalkınması hızlanacaktır. İnşallah 16 Nisan'da ülkemiz için yeni bir ufuk, yeni bir güneş doğacak."

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Ali Şahin AK Parti Karabük Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title