Haberler

Halk Oylamasına Doğru - Eski TBMM Başkanı Şahin

AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Türkiye'nin mevcut hükümet sisteminin demode olduğunu ifade ederek, "Biz bunun yerine 5 vitesli, otomatik vitesli, direksiyonda tek koltuğu olan, 90 kilometre değil, 220 kilometre hız yapacak olan bir araba, bir hükümet modeli öneriyoruz.

AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Türkiye'nin mevcut hükümet sisteminin demode olduğunu ifade ederek, "Biz bunun yerine 5 vitesli, otomatik vitesli, direksiyonda tek koltuğu olan, 90 kilometre değil, 220 kilometre hız yapacak olan bir araba, bir hükümet modeli öneriyoruz." dedi.

Şahin, Karabük Öğretmenevi'nde mahalle ve köy muhtarlarıyla bir araya geldiği toplantıda, birlikte Türkiye'nin önünü daha da açacak, sorunlarını daha kısa sürede çözecek yeni modele Türkiye'yi geçireceklerini söyledi.

Bazı siyasi partilerin buna itiraz ettiğini, bu itirazların da kendilerine ve millete güvenmemekten kaynaklandığını ifade eden Şahin, şöyle konuştu:

"Bu sisteme geçildiğinde 2019'a geldiğinde 'aman bu modele geçmeyelim.' diyenler, misal veriyorum, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, sizin 2019'a gelindiğinde cumhurbaşkanı adayınız olmayacak mı? Herhalde olacak, belki siz olacaksınız CHP Genel Başkanı olarak. Belki tabanınız ve halk, bir partinin genel başkanının cumhurbaşkanı adayı olmasını bekleyecek doğal olarak veya bir başkasını göstereceksiniz. Şimdi mesela Deniz Baykal, eski genel başkanları. Bu hayır kampanyasında rol üstlenmiş, görev verilmiş oradan oraya koşuyor. Belki o aday gösterilecek, bilemem kendi takdirleri ama herhalde olacaktır. O zaman Karabük'e geldiğinde Beşbinevler Cumhuriyet Mahallesi'ne geldiğinde, oradaki bir vatandaş dese ki, 'Siz bu sisteme tek adam diktatörlüğü diyordunuz, diktatör olmak için mi bizden destek istiyorsunuz?' diye sorsa ne cevap verecekler?

Dolayısıyla siyasiler ağızlarından çıkan lafa dikkat etmeliler. Siz yerden yere vuracaksınız bu sistemi, 'Diktatörlük getirecek.' diyeceksiniz, halkın onayından geçtikten sonra seçim zamanı geldiğinde... Millet bunları unutmaz, siz unutursunuz ama millet unutmaz. O bakımdan ben Sayın Kılıçdaroğlu'nun yerinde olsam ben buna 'evet' derim, 2019'a da en ciddi şekilde hazırlanırım. Derim ki, '2019'da cumhurbaşkanı aday ben olacağım arkadaş, kazanacağım ve Tayyip Erdoğan'ı mağlup edeceğim.' derim ama diyemiyorlar."

Şahin, şu anki hükumet şeklinin artık demode bir sistem olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Ben bunu bir arabaya benzetiyorum. 90 kilometreden fazla hız yapamayan, 4 tane düz vitesi, şoför mahallinde iki tane koltuk var, iki tane şoför var aynı anda, biri bir tarafından, biri bir tarafından tutmuş, çoğu kez de yokuşlarda durduğunda iki metre geriye kaçan, ondan sonra mesafe alabilen demode bir araç. Biz bunun yerine otomatik vitesli, direksiyonda tek koltuğu olan 90 kilometre değil, 220 kilometre hız yapacak olan bir araba, bir hükümet modeli öneriyoruz. Bu sistem buraya kadardır, 90 kilometre, gaza ne kadar basarsan bas gitmiyor. Bu araba en fazla bizim dönemimizde hız yapabildi. Daha önceki dönemlerde hatta geriye geriye kaydığı bile oldu. O halde böyle bir yeni döneme ülkenin girmesi lazım."

Kaynak: AA / Politika

Mehmet Ali Şahin AK Parti Türkiye Karabük Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title