Haberler

Halk Oylamasına Doğru

AK Parti MKYK Üyesi ve Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, Genel Sağlık Sigortası alanında gerçekleştirdikleri önemli dönüşüm sayesinde bundan böyle 53 lira ödeyerek sağlık hizmetlerinden yararlanılabileceğini söyledi.

AK Parti MKYK Üyesi ve Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, Genel Sağlık Sigortası alanında gerçekleştirdikleri önemli dönüşüm sayesinde bundan böyle 53 lira ödeyerek sağlık hizmetlerinden yararlanılabileceğini söyledi.

Milletvekili Köseoğlu, halk oylaması çalışmaları kapsamında Akçaabat ilçesinde esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti.

Dünyada hiçbir ülkenin başaramadığı bir projeye imza atılarak 53 lira Genel Sağlık Sigortası primi yatıran vatandaşların sağlık hizmetinden yararlanabilmesinin önünün açıldığını belirten Köseoğlu, "Genel Sağlık Sigortası projesinin hayata geçmesiyle Türkiye bu alanda doğru hizmeti sunan bir numaralı ülke oluyor." dedi.

Köseoğlu, Genel Sağlık Sigortası alanında gerçekleştirdikleri önemli dönüşüm sayesinde bundan böyle 53 lira ödeyerek sağlık hizmetlerinden yararlanılabileceğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Bu değişim aynı zamanda yurt dışında yaşayan soydaşlarımız ve geriye dönük sigorta borcu olan vatandaşlarımız için de rahatlatıcı pek çok düzenlemeyi beraberinde getiriyor. Vatandaşlarımız 53 liraya sağlık hizmetinden yararlanırken aynı zamanda 3 milyon 300 bin gencimizin de 3,7 milyar lira tutan Genel Sağlık Sigortası prim borcu silinmiştir. 20 yaşını geçmemek üzere lise mezunu olan gençlerimiz de bu önemli uygulamalardan nasibini alarak mezun olduktan sonra 2 yıl daha sağlık hizmetlerinden yararlanabilme imkanına kavuştu. Üniversite mezunu gençlerimiz ise 25 yaşını geçmemek üzere mezun olduktan sonra 2 yıl daha sağlık hizmetlerinden yararlanabilme imkanına kavuştu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürütülen gayretli çalışmalar sonucunda 53 lira prim ödeyen vatandaşlarımızın, sadece kendisinin değil aynı zamanda eşi, çocukları ve ana babasının da sağlık hizmetinden faydalanması sağlanacak."

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının Genel Sağlık Sigortası borcunu çeşitli nedenlerle ödeyemeyen vatandaşların bu borçlarını da 53 lira üzerinden güncellediğini dile getiren Milletvekili Köseoğlu, "Güncellenen bu borçlara da 12 ay taksit imkanı getiriyor. Hiç gelir testi yaptırmayan kişilerden, bu borçları ödeyemeyecek durumdakiler ise gelir testi ile belgelenmesi durumunda tüm borçlar siliniyor." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Ayşe Sula Köseoğlu AK Parti Akçaabat Trabzon Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title