Haberler

Halk Oylamasına Doğru

Türkiye Beyazay Derneği Kütahya Şube Başkanı Halil Bilgiç, 16 Nisan'da yapılacak referandumda tüm engellilerin sandık başına gitmesi gerektiğini bildirdi.

Türkiye Beyazay Derneği Kütahya Şube Başkanı Halil Bilgiç, 16 Nisan'da yapılacak referandumda tüm engellilerin sandık başına gitmesi gerektiğini bildirdi.

Bilgiç, dernek binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, oy kullanmanın bir vatandaşlık görevi olduğunu hatırlatarak, "Bu nedenle 'bir oy olmasa da olur' diye düşünmemek lazım. Seçim günü engellilerimizi sandık başına götürmek için destek talebinde bulunanlara destek vermeye hazırız." dedi.

Her bireyin oy kullanması gerektiğini, engellilerin de toplumun bir bireyi olduğuna dikkat çeken Bilgiç, şöyle konuştu:

"Her bireyin oy kullanması bir vatandaşlık görevi. Bunu engellilerimize anlatmamız gerekiyor. Bizler engellilerimizin ulaşımı için gerekli desteği vermeye hazırız. Her engelli özgür iradesiyle oy kullanmalı. 'Evet' ya da 'hayır' baskısı uygulanmamalı. Düşünce özgürlüğüne saygı gösterilmeli. Görme engelliler, felçliler, elleri eksik olanlar veya bu gibi bedeni engelleri açıkça belli olanlar o seçim çevresi seçmeni olan ve o sırada sandık alanında bulunan akrabalarından birinin desteğini alabilir. Eğer akrabası yoksa diğer herhangi bir seçmenin yardımı ile oylarını kullanabilir. Bir seçmen, birden fazla engelliye yardım edemez. Vatandaşlarımız, oylarının namus gibi kutsal olduğunu unutmamalıdır."

Bilgiç, engellileri farklı tercih yaptırmaya zorlayanların şikayet edilmeleri halinde hapis cezasına kadar ceza alabileceklerinin de bilinmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Kütahya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title