Haberler

Halk Oylamasına Doğru

AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu Kepez, Sena Nur Çelik de Alanya'nın bazı mahallelerinde Anayasa değişikliği hakkında vatandaşlara bilgi verdi.

AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu Kepez, Sena Nur Çelik de Alanya'nın bazı mahallelerinde Anayasa değişikliği hakkında vatandaşlara bilgi verdi.

AK Parti Antalya Teşkilatından yapılan yazılı açıklamaya göre, Uslu, Kepez'in Emek Mahallesi'nde yaptığı konuşmada anayasa ile getirilen değişiklikleri anlattı.

"Tek adamlık" iddialarının doğru olmadığını ifade eden Uslu, "Diktatörlük manipülasyonuna sığındılar, aynı nakaratı söyleyip duruyorlar. Yeni sistemde, seçimle iş başına gelinen bir yapının ve sorumlu, yargılanabilir cumhurbaşkanlığının var olduğunu ya bilmiyorlar ya da yalan söylüyorlar. Tek adamlık görmek isteyenler CHP'ye baksınlar. Halk oylamasında milletimizin vereceği 'evet' kararı ile birlikte CHP'deki bu yapı da değişecek. Evet kararı, CHP'yi de değişmez tek adamlık anlayışından kurtaracak." değerlendirmesinde bulundu.

Yeni sistemde cumhurbaşkanının 2 dönemden fazla görev yapamayacağını kaydeden Uslu, şöyle devam etti:

"Şu anda 82 Anayasası hükümlerince cumhurbaşkanı yetkili ama sorumsuz. Artık hem sorgulanabilir hem de sorumlu cumhurbaşkanı olacak. Cumhurbaşkanı hakkında soruşturma açılabilecek ve her suçtan yargılanabilecek."

AK Parti Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik de Alanya'nın Güzelbağ, Bayır, Gümüşgöze ve Bayırkozağacı mahallelerinde vatandaşlara anayasa değişikliği hakkında bilgi verdi.

Darbe anayasasından kurtulmak gerektiğini ifade eden Çelik, şunları kaydetti:

"Darbeciler vesayet devam etsin diye Meclis'i zayıf hale getirmişler. Mevcut sistemde siyasetçiler hep kavga etti. Ahmet Necdet Sezer, Bülent Ecevit'e bir anayasa kitapçığı fırlattı, ülke bir gecede krize girdi. O kavganın milyarlarca liralık faturasını ödemek yıllarca sürdü. Cuntacılar Anayasa'da hem cumhurbaşkanına hem de başbakana yürütme yetkisi vermişler. Bu yüzden sürekli yetki kargaşası ve kaos yaşandı. Yeni sistemde yürütme tek başlı hale gelecek, Meclis ve hükümet ayrı olacak, kavgalar dönemi de sona erecek."

Kaynak: AA / Politika

Sena Nur Çelik AK Parti Antalya Kepez Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title