Haberler

Halk Oylamasına Doğru

AK Parti Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik, halk oylaması çalışmaları kapsamında Gazipaşa'nın Çakmak, Çörüş, Yeşilyurt, Çığlık ve Çobanlar mahallelerine ziyaretlerde bulundu.

AK Parti Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik, halk oylaması çalışmaları kapsamında Gazipaşa'nın Çakmak, Çörüş, Yeşilyurt, Çığlık ve Çobanlar mahallelerine ziyaretlerde bulundu.

"Hayır" kampanyası yürütenleri yalan makinesine benzerek, "rejim değişiyor" iddialarının tamamen gerçek dışı olduğunu kaydetti. Çelik, "1923'te Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşları cumhuriyeti kurdu. Türkiye'nin rejimi cumhuriyettir. Bunun aksini savunanların karşısında önce biz dururuz. Rejim elden gitmiyor, vesayet gidiyor." dedi.

"Tek adamlık" iddialarını da eleştiren Çelik, seçimle iş başına gelinen bir sistemde böyle bir tehlikenin olmasının söz konusu olamayacağını vurguladı.

Yeni sistemde cumhurbaşkanının 2 dönemden fazla görev yapamayacağını belirten Çelik, 1982 Anayasası'nda cumhurbaşkanının yetkilerinin fazla olduğunu ama cumhurbaşkanının sorumlu olmadığını belirterek artık hem yetkili hem de sorumlu cumhurbaşkanı olacağını bildirdi.

Yeni Türkiye'ye karşı çıkanların anayasa değişikliğine ilişkin gerçeği yansıtmayan açıklamalarda bulunduklarını kaydeden Çelik, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Sabah başka, akşam başka bir yalan söylüyorlar. Asılsız senaryolarına sürekli yenilerini ekliyorlar. Meclis'in feshedilmesi diye bir şey yok. Tam tersine Meclis'in eli güçleniyor. Artık yürütmenin Bütçe Kanunu dışında kanun teklif etme yetkisi olmayacak. Kanunları Meclis yapacak. Bütçeyi de Meclis kabul edecek, bütçe hakkı Meclis'in. TBMM'de her bir milletvekili kanun teklifi verecek. 2019'da 2 sandık kurulacak. Birinde cumhurbaşkanını diğerinde milletvekillerini seçeceksiniz. Cumhurbaşkanı ile Meclis anlaşamazsa her ikisi de seçim kararı alabiliyor ve ikisi beraber seçime gitmek durumunda kalıyor. Bu aslında uzlaşma getiriyor, krizlerin çözümünü kolaylaştırıyor."

Kaynak: AA / Politika

Sena Nur Çelik AK Parti Gazipaşa Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title