Haberler

Halk Oylamasına Doğru

Ak Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, 16 Nisan'da halkın vereceği "evet" oylarıyla Meclis'in yapısının güçleneceğini, her durumda son sözün millette ait olacağını söyledi.

Tin, Baklan ilçe merkezinde ve mahallelerinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Baklan ilçe merkezi ile Dağal, Boğaziçi ve Çataloba mahallelerindeki vatandaşları ziyaret eden Tin, Türkiye'nin bir kabuk değişimi yaşadığını dile getirerek, şöyle konuştu:

"16 Nisan tarihinde oylayacak olduğumuz anayasa değişikliği ile Meclis'in yapısı güçlenecek, kanun teklifi verme, kabul etme, değiştirme yetkisi sadece Meclis'e ait olacak. Ülkemizin bütçesi Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlanarak TBMM'nin onayına sunulacak. Cumhurbaşkanının tek taraflı Meclis'i fesih yetkisi olmayacak. Cumhurbaşkanı lüzumu halinde her iki seçimin birlikte yenilenmesine karar verebilecek. Cumhurbaşkanı, milletvekili seçiminin yenilenmesine karar vermesi halinde kendi seçimi de aynı tarihte yenilenecek. Bu yolla seçimlerin yenilenmesine karar verildiğinde milletin hakemliğine gidilerek, çözümün merkezi milli irade olacak. 16 Nisan'da halkımızın vereceği 'evet' oylarıyla, Meclis'in yapısı güçlenecek, her durumda son söz milletin olacak."

Tin, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle de koalisyon dönemlerinin artık yaşanmayacağına işaret ederek, "Milletimizin vereceği evet oylarıyla artık seçimler 5 yılda bir yapılacak." dedi.

Şahin Tin'in ziyaretlerine AK Parti Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, AK Parti Baklan İlçe Başkanı Kamil Yapsu, İlçe Koordinatörü Tayyip Yolcu ve ilçe teşkilat mensupları eşlik etti.

Kaynak: AA / Politika

AK Parti Denizli Baklan Dağal Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title