Haberler

Halk Oylamasına Doğru

AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, halk oylaması çalışmaları kapsamında Manavgat ilçesinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Ak Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, halk oylaması çalışmaları kapsamında Manavgat ilçesinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Ak Parti'den yapılan açıklamada, Anayasa Komisyonu üyesi Köse, Manavgat'ta önce ulaşım esnafıyla, daha sonra da mahalle toplantılarında vatandaşlarla bir araya geldiği bildirildi.

Gündoğdu, Yavrudoğan, Çolaklı, Evrenseki, Kumköy, Ilıca, Deniz ve Side'de taksi ve dolmuş duraklarını ziyaret eden Köse, burada ulaşım esnafları ile sohbet etti.

Esnafın taleplerini dinleyen Köse, yeni anayasa konusunda sorularını cevapladı.

Dikmen ve Sarılar Mahallelerinde vatandaşların ilgi gösterdiği toplantıda konuşan Milletvekili Köse, yeni anayasaya 'hayır' diyenlerin, her devrin hayırcısı olduğunu söyledi.

Bu tür zihniyetlerin Türkiye'nin en önemli yatırımlarına da 'hayır' dediğini belirten Köse, "Kanal İstanbul'u yapacağız diyoruz, 'hayır' diyorlar. Dünyanın en büyük havalimanını yapalım diyoruz, 'hayır' diyorlar. 3. Boğaz Köprüsü'nü yapacağız diyoruz, 'hayır' diyorlar. Paradan altı sıfırı atacağız diyoruz, 'hayır' diyorlar. 'Yapmam, yaptırmam' diyen zihniyet, şimdi de yeni Anayasaya 'hayır' diyor." dedi.

Anayasa değişikliğiyle hayata geçecek Cumhurbaşkanlığı sisteminin Türkiye'ye istikrar ve büyüme getireceğini belirten Köse, şunları kaydetti:

"Türkiye Cumhuriyetinde 93 yılda 65 hükumet kurulmuş. Eğer başkanlık sistemi olsaydı, biz 65. hükumeti, 2248 yılında kuracaktık. Bugün ülkemizde hükumetlerin ortalama ömrü 16 ay. Ya, 16 ayda bir hükumet ne yapabilir? İşte ülkemizin büyümemesinin en önemli nedenlerinden birisi kısa ömürlü hükumetler. Türkiye'de ne zaman tek partili, istikrarlı hükumetler kurulmuş, büyüme ve yatırım olmuş. Koalisyonların olmaması bile bu sisteme 'evet' demek için yeterlidir."

Yeni sistemle daha fazla yatırım, daha fazla büyümenin önünün açılacağını ifade eden Köse, "Biz yeni anayasa ile Cumhurbaşkanına, kararname çıkarma yetkisi veriyoruz. Cumhurbaşkanına bu yetki, daha hızlı karar alabilmesi için verildi. Bakanları ve yüksek bürokratları atayıp, bürokrasideki 'bugün git yarın gel' ortadan kaldıracak. Yeni sisteminde, bugün yargılanamayan, dokunulamayan, çok büyük yetkilerle donatılmış, buna karşın hukuken sorumsuz olan Cumhurbaşkanını, yargılanabilir, denetlenebilir duruma getiriyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Manavgat AK Parti Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title