Haberler

Halk Oylamasına Doğru

AK Parti İzmir Milletvekilleri Mahmut Atilla Kaya, Hamza Dağ ve Kerem Ali Sürekli, 16 Nisan'da yapılacak halk oylaması öncesinde çalışmalarını sürdürdü.

AK Parti İzmir Milletvekilleri Mahmut Atilla Kaya, Hamza Dağ ve Kerem Ali Sürekli, 16 Nisan'da yapılacak halk oylaması öncesinde çalışmalarını sürdürdü.

Selçuk ilçesinde TCDD tarafından İZBAN hattı üzerinde sürdürülen çalışmaları inceleyen Kaya, ekiplerden bilgi aldı.

Kaya, İZBAN hattı ile Selçuk'un İzmir'e daha yakın olacağını belirterek, şunları kaydettti:

"İstasyon ve geçitlerle maliyeti 110 milyon lirayı bulan projenin tamamlanmasının ardından turizm hareketlenecek. Adnan Menderes Havalimanı'nda inen bir turist, İZBAN vasıtasıyla Selçuk'a kolaylıkla ulaşabilecek. Ulaşım imkanı kolaylaşınca Selçuk'un sokaklarında daha fazla turist görülecek. Bu da Selçuk'un ekonomisine ciddi katkı sağlayacak."

Selçuk Ticaret Odasında, oda yöneticilerine cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi hakkında bilgi veren Kaya, ilçede maliyeti milyonlarca lirayı bulan yatırımlar olduğunu, bunların gerçeğe dönüşmesinin istikrarla sağlandığını bildirdi.

Kaya, sürdürülebilir başarının yönetimde ve ekonomide istikrarla gerçekleşeceğini belirterek, şöyle konuştu:

"Artık krizler dönemi sona ersin, Türkiye'de kalıcı istikrar olsun istiyoruz. Bu anayasa değişikliği ile artık vatandaşlarımız doğrudan hükümeti belirleyecekler. Seçim akşamı ülkeyi 5 yıl boyunca kimin yöneteceği belli olacak. Belirsizliklerle vakit kaybetmeyeceğiz. Biz vatandaşlarımızın kararına saygı duyuyoruz. Oyunu 'evet' olarak kullanacak olana da 'hayır' olarak kullanacak olana da saygı duyuyoruz. Muhalefetin iddia ettiği gibi kimse 'hayır' diyenlere terörist demiyor, böyle bir şey yok ancak terör örgütü mensuplarının, Türkiye düşmanlarının 'hayır' dediğini hatırlatmaktan da daha doğal bir şey olamaz."

"Çocuklarımızın aydınlık geleceği için 'evet' diyoruz"

Bornova ilçesindeki Çamkule semtinde bulunan Çimentaş İlkokulu halı saha tesislerinin temel atma törenine katılan AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ ise Avrupa'nın aksine Türkiye'de genç nüfusun yoğunlukta olduğunu belirtti.

Oy kullanma hakkına sahip gençlerin Meclis'e girmeleri için seçim yaşını aşağıya çektiklerini dile getiren Dağ, "Gençlerin bu hakkı kazanabilmeleri için 16 Nisan'da sandık başına giden vatandaşların tercihlerini 'Evet'ten yana kullanmaları gerekiyor. Çünkü biz gençlerimize güveniyoruz. Türkiye'nin onlarla daha güçlü olacağının farkındayız. Onun için Türkiye ve çocuklarımızın aydınlık geleceği için 'evet' diyoruz." dedi.

Kerem Ali Sürekli

Halk oylaması çalışmalarına Bayraklı'da devam eden AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli de anayasa değişikliği hakkında bilgi verdi.

Sürekli, son günlerde anayasa değişikliğiyle cumhurbaşkanına meclisi feshetme yetkisi verildiği yönündeki eleştiriler getirildiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Evet, biz bu anayasa değişikliğiyle birlikte yürütmenin başı olan cumhurbaşkanı ve yasama organı olan meclise aynı anda karşılıklı olarak, denge denetim mekanizması işlemek suretiyle eğer bir siyasi kriz oluşursa bunu çözmek adına bir yetki veriyoruz ama bu yetki asla tek taraflı değildir. Cumhurbaşkanı, Meclis eğer milletin işlerini görme noktasında ihtiyacı olan bir takım yasaları çıkarma konusunda direnç gösterir, hükümetin çalışmalarını durdurmaya çalışmak suretiyle bir kriz ortaya çıkarırsa kendini de seçime götürmek şartıyla Meclis ve Cumhurbaşkanı seçiminin yenilenmesine karar verebilecek. Aynı yetki Meclis için de olacak. Yani bu, tek taraflı olarak Cumhurbaşkanına Meclisi ortadan kaldırma yetkisi değil, Cumhurbaşkanı ve Meclisi oluşabilecek bir krizi çözmek için seçimlerin yeniden yapılmasına ilişkin karar alma yetkisi veren bir düzenlemeden ibaret."

Kaynak: AA / Güncel

Mahmut Atilla Kaya Kerem Ali Sürekli Türkiye İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title