Haberler

Halk Oylamasına Doğru

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, "Biz istikrarsız bir Türkiye'de mi yaşamak istiyoruz, yoksa büyüyen istikrarlı bir ülkede mi yaşamak istiyoruz?

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, "Biz istikrarsız bir Türkiye'de mi yaşamak istiyoruz, yoksa büyüyen istikrarlı bir ülkede mi yaşamak istiyoruz? Onun kararını vermeliyiz" dedi.

Gündoğdu, Devlet Su İşleri Konferans salonunda düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, 16 Nisan'da Türkiye'nin çok önemli bir karar vereceğini belirtti.

Türkiye'nin büyümesi ve istikrarlı bir ülke olabilmesi için Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine mutlaka geçilmesi gerektiğini savunan Gündoğdu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Diyorlar ya, 'Tek adam olacak', 'Diktatör olacak' diye. Cumhurbaşkanımızın üzerinden vuruyorlar. Bizim derdimiz bu değil; bizim derdimiz, bu ülkenin çocukları ve gelecek nesiller, istikrarlı ve büyüyen bir ülkede olsun. İnsanlar gelsin yatırımını yapsın. Türkiye büyüsün, zenginleşsin. Bizim derdimiz o. Cumhurbaşkanımız da fani, ölümlü, elbet o da ebediyete gidecek. Sultan Süleyman'a kalmadı bu dünya. Biz istikrarsız bir Türkiye'de mi yaşamak istiyoruz, yoksa büyüyen istikrarlı bir ülkede mi yaşamak istiyoruz? Onun kararını vermeliyiz.

Türk milletinin koalisyon hükümetlerinden bıktığını anlatan Gündoğdu, mevcut sistemin artık Türkiye'yi taşıyamadığını belirtti.

Türkiye'nin büyümesi ve gelişmesi için istikrarın şart olduğunu ifade eden Gündoğdu, "Düşünün iş adamlarımızdan biri, bir iş yeri kiralasa, kaç yıllığına kiralarsınız, en az beş yıl değil mi? Kendi kiraladığımız iş yerinin bile istikrarlı bir şekilde devam etmesi için beş yıllık süre istiyoruz da, iktidar ve hükümetlerden niye beş yıllık süre istemiyoruz. 13 ayda değişen hükümetlerin, istikrarsız bir hükümet olduğunu, neden kabul etmiyoruz? Ben bunları 'hayır' diyeceklere söylüyorum" şeklinde konuştu.

AK Parti Edirne Milletvekili Rafet Sezen ise 17 Nisan sabahı Türkiye'nin üzerine çok güzel ve yeni bir güneş doğacağını belirtti.

Bu güneşin Türk milletine geçmişi unutturacağını ifade eden Sezen," Geçmişte yaşadıklarımızdan çok fazla bahsetmek istemiyorum. Çok çileler çekildi bu vatanda. İnşallah hepsi geride kalacak" dedi.

Türkiye üzerinde yüzyıllardır oyunlar oynandığını anlatan Sezen, Türk milletinin birlik ve beraberliğini koruduğu sürece bu oyunların hepsini bozacağını vurguladı.

Sezen, 16 Nisan günü Türkiye'de güçlü bir 'evet' oyu ile anayasa değişiminin sonuçlanacağı ve o günden sonra ülkede yeni bir sistem başlayacağını söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Metin Gündoğdu AK Parti Türkiye Ordu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title