Haberler

Halk Oylamasına Doğru

Eski Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, "16 Nisan'dan sonra siyaset daha da güçlenecek, siyaset yapmadan partilerinde konforlu bir şekilde muhalefet yapanlar, siyaset yapmak zorunda kalacaklar.

Eski Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, "16 Nisan'dan sonra siyaset daha da güçlenecek, siyaset yapmadan partilerinde konforlu bir şekilde muhalefet yapanlar, siyaset yapmak zorunda kalacaklar." dedi.

Ünal ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İlker Çitil, Afşin Belediyesi ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Afşin Meslek Yüksekokulu tarafından Afşin Rabia Parkı'nda düzenlenen piknik organizasyonunda, üniversiteli gençlere buluştu.

Anayasa değişikliği için 16 Nisan'da gerçekleştirilecek halk oylamasının Türkiye'nin kaderini belirleyeceğini ifade eden Ünal, 16 Nisan'da genel seçim, yerel seçim olmayacağını, her bir vatandaşın Türkiye'nin geleceğine dair karar vereceğini kaydetti.

16 Nisan'ın, ilk defa Türkiye Cumhuriyeti'nde yönetim şeklinin sivil siyaset tarafından belirleneceği bir süreç olduğunu, o yüzden çok değerli ve kıymetli olduğunu dile getiren Ünal, "Gençlerimizin düşüncelerini hayata geçireceği yer Türkiye Büyük Millet Meclisi'dir. Milletvekilliği, siyaset bir meslek değildir. Siyaset bir kariyer yeri, değildir. siyaset bir temsil yeridir. Eğer gençlerimiz, kendi akranlarını temsil etmek ve ihtiyaçlarını, taleplerini, düşüncelerini meclise taşımak ve yasalaştırmak istiyorsa Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde söz sahibi olması gerektiğine inanıyoruz." dedi.

Ünal, toplumda yıllarca siyasetin kötü bir şey olduğunun anlatıldığına işaret ederek, şunları söyledi:

"İnsanlara siyasete, bulaşma denildi. Siyaset, bu aziz milletin iradesini devlete taşımasıdır, söz de, karar da milletindir gerçeğini devlete çatmaktır ve onun için güzel bir şeydir. Bir yerde siyaset yoksa bir yerde siyaset karar verici değilse orada millet dışında bazı güçler iş çeviriyor demektir. 16 Nisan'dan sonra siyaset daha da güçlenecek. Siyaset yapmadan partilerinde konforlu bir şekilde muhalefet yapanlar, siyaset yapmak zorunda kalacaklar. İnşallah 16 nisandan sonra siyaset daha da gençleşecek, gençlerimizi siyasete daha çok katılacak ve gençlerimiz TBMM'de temsil edilecek."

Milletvekili İlker Çitil ise mevcut sistemin yürütme, yargı ve yasama organlarında he zaman içinde sıkıntılar barındırdığını, 16 Nisan'daki halk oylamasıyla bu arızaların giderileceğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Şimdiki sistemi şöyle bir incelediğimizde çok demokratik bir sistem gibi. Rejim olarak cumhuriyet ama sistem olarak birtakım sıkıntılar var. Yürütme, yargı ve yasama boyutunda hem hizmette hem demokratikleşme anlamında sıkıntılar doğurdu. Maalesef baskılarla dolu bir süreç yaşandı. Son 14-15 yılda AK Partimizin de iktidara gelmesiyle birlikte özgürlük, demokrasi, sosyal, siyasal ve teknolojik alanda gerçekten çok büyük bir yol kat ettik. Bunun da en büyük sebebi tek başına iktidar olmamız ve belli dönemlerde de cumhurbaşkanı ile başbakanın ve meclisin çoğunluğunun aynı şekilde fikir birliği içerisinde olup beraber hareket etmesiyle hizmet değerinde yükselmesine vesile oldu."

Programa, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, AK Parti Afşin İlçe Başkanı Sabri Türkkahraman, Gençlik Kolları Başkanı Erkam Genç, Kadın Kolları Başkanı Hidayet Çakmış, Afşin MYO Öğrenci Temsilcisi Aytekin Özgül, partililer ile öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Kahramanmaraş İlker Çitil Mahir Ünal AK Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title