Haberler

Halk Oylamasına Doğru

AK Parti il teşkilatı, belde ve köyleri ziyaret ederek, anayasa değişikliği halk oylaması için destek istedi.

Ak Parti il teşkilatı, belde ve köyleri ziyaret ederek, anayasa değişikliği halk oylaması için destek istedi.

Ak Parti Hakkari İl Başkanı Nurettin Fırat, MKYK Üyesi Emrullah Gür, AK Parti Şemdinli İlçe Başkanı Fikri Algül ile parti yöneticileri, Derecik beldesi ile Kırca, Uluşan, Oslu, Akgören, Konur, Aktütün, Uğuacan, Dereyanı, Boğaz, Beyurdu köylerini ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi.

Derecik Belediye Başkanı Ekrem Çetinkaya'yı da evinde ziyaret eden AK Parti heyeti, halka anayasa değişikliklerini anlatarak, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasında "evet" oyu için destek istedi,

AK Parti Hakkari İl Başkanı Fırat, anayasa değişikliğinin hayata geçmesiyle gücün millette, denetimin mecliste olacağını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bu referandumda devlet ve millet bütünleşecek, çift başlı sistem ortadan kalkacak. Bu referandum ile 12 Eylül, 28 Şubat ve 15 Temmuz zihniyetine 'dur' diyeceğiz, daha demokratik daha özgür bir Türkiye'nin geleceğini oylayacağız. Ben özelde Derecik, genelde ise tüm halkımızın 16 Nisan'da çok yüksek oranda 'evet' diyeceğine gönülden inanıyorum. Vatandaşlarımızla yaptığımız görüşmelerde bu ışığı ve umudu görüyorum."

Derecik Belediye Başkanı Çetinkaya da Derecik ve Gerdi aşireti olarak bu mücadeleyi Türkiye mücadelesi olarak gördüklerini dile getirerek, şöyle konuştu:

"Biz bir olup birlik olup hep birlikte Türkiye olacağız. Bu onurlu mücadeleye el ele verip 'evet' diyerek yolumuza devam edeceğiz. Bu seçim milli irade ile vesayet rejiminin oylanacağı seçimdir. Bu seçim 15 Temmuz'un ertesi günüdür. Demokrasiye nasıl sahip çıktığınızı ancak bu oylama ile ispat edeceksiniz, Derecikli vatandaşlarımızın terörle mücadelede yıllarca nasıl mücadele ettiğinin bilincindeyiz. Bir çoğumuz teröre karşı mutlaka bir yakınını şehit vermiştir. İşte terörün bitirilmesinin çok önemli olduğu bir noktadayız. Emin olunuz ki 17 Nisan'dan itibaren artık terörün sesinin kesilmesi muhtemeldir. Bu bilinçle mutlak surette yeni Türkiye için 'evet' oyunu vermemiz gerekiyor."

Kaynak: AA / Güncel

AK Parti Türkiye Derecik Politika Güncel Haberler

title