Haberler

Halk Oylamasına Doğru

AK Parti Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik, Anayasa Değişikliği ile Türkiye’nin çok daha güçlü bir yönetim sistemine kavuşacağını söyledi.

Ak Parti Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik, Anayasa Değişikliği ile Türkiye'nin çok daha güçlü bir yönetim sistemine kavuşacağını söyledi.

16 Nisan'da yapılacak halk oylaması kapsamında yeni anayasanın getireceği yenilikleri anlatmaya devam eden AK Parti Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik, çalışmalarını Demre'de sürdürdü. Köşkerler Mahallesinde vatandaşlarla bir araya gelen Çelik, anayasa değişikliği ile Türkiye'nin çok daha güçlü bir yönetim sistemine kavuşacağına değindi. Çelik, yeni sistemde yürütmenin doğrudan halk tarafından seçilmesi ile devlet kurumlarındaki işleyişin hızlanacağını ve 78 milyona daha hızlı hizmet sunulacağını belirtti.

Milletvekili Sena Nur Çelik, Demre Kaymakamı Murat Uz'u da makamında ziyaret ederek ilçedeki çalışmalar hakkında bilgi aldı. Demre ziyaretine Seçil Gökçe ve Yusuf Babacan çiftinin nikah törenine katılarak devam eden Antalya Milletvekili Çelik, genç çiftin nikah şahitliğini yaptıktan sonra kendilerine mutluluklar diledi.

Çelik, daha sonra 58 yaşında hayatını kaybeden Adem Özkan'ın Gökyazı Mahallesinde bulunan evine taziye ziyaretinde bulundu.

Milletin iradesine güvenimiz tamdır

Antalya Milletvekili Çelik, Eğitim Bir-Sen, Bem-Bir-Sen, Sağlık-Sen ve Diyanet-Sen yöneticileri ve üyeleri ile bir araya geldiği toplantıda Anayasa Değişikliğinin gerekliliğini ve devletin kurumlarında milletin iradesini tam anlamıyla hakim kılacak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin detaylarını paylaştı. 16 Nisan'da halk oylamasına sunulacak yeni hükümet sistemine ilişkin yasama ve yürütmenin ayrılması ile ilgili eleştirilere yanıt veren Çelik, "Yeni sistemde cumhurbaşkanını doğrudan halk seçecek, yürütmeye güvenoyunu halk verecek. Diyorlar ki; yürütmede olanlar yanlış yaparsa ne olacak? Bir kere yürütmeyi seçecek olan bu millet. Bizim milletimizin iradesine güvenimiz tamdır. Bu yeni sistem ile oluşacak kuvvetler ayrılığı ile meclisi güçlendirerek yasamanın yürütmeyi daha iyi denetlemesini sağlıyoruz. Yürütmenin başı kanunlara aykırı bir uygulama yaptığında meclis yüzde elli artı bir oyla soruşturma yapabilecek ve yürütme üyelerini yüce divana sevk edebilecek. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ülkemize güçlü meclis, güçlü yasama geliyor."

Daha fazla temsil, daha hızlı hizmet

Demre'de son olarak Kapaklı ve Çevreli Mahallelerini ziyaret eden Sena Nur Çelik, vatandaşlardan sıcak ilgi gördü. Anayasa değişiklik paketinde milletvekili sayısının 550'den 600'e çıkarılması hususunda da bilgi veren Çelik, sayının yükseltilmesi ile mecliste güçlü bir temsil sağlanacağının altını çizdi. Çelik, "Türkiye ile Avrupa ülkelerini karşılaştırdığımızda; onlarda yaklaşık 50 bin kişiye 1 vekil düşerken bizde 146 bin civarı kişiye 1 vekil düşmektedir. Bizim temsil oranımız üçte bir daha az. Milletvekili olarak görevimiz, vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına çözüm üretmek üzere onları mecliste temsil etmektir. Vekil sayısının artması vatandaşın karşısında daha fazla muhatap bulmasını sağlayacak" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sena Nur Çelik AK Parti Türkiye Antalya Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title