Haberler

Halk Oylamasına Doğru

AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, gittiği özel hastanede tedavi gören hastalarla ziyaret etti.

AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, gittiği özel hastanede tedavi gören hastalarla ziyaret etti.

Milletvekili Öztürk, hastaların sorunları ile isteklerini dinledi, kendilerine 16 Nisan'da yapılacak olan anayasa halk oylaması hakkında bilgilendirmede bulundu.

Türkiye'nin önemli bir halk oylamasına doğru yol aldığını belirten Öztürk, bu süreçte de sahada vatandaşlarla buluştuklarını belirtti.

Halk oylamasında Giresun halkından destek beklediklerini kaydeden Öztürk,"Tabi takdiri milletimiz verecek. Ülkemizin geleceği için yeni bir anayasa hedefliyoruz. Taktir milletimizin. 16 Nisan'da insanımızın 'Evet' diyeceğine canı gönülden inanıyorum." dedi.

Yeni anayasa ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun (HSYK) yeniden düzenleneceğini ifade eden Öztürk şunları söyledi:

"Hakimleri, Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) atayacak. Bugün de uygulama böyle. HSYK atıyor. Artık HSK üyelerinin yarıdan fazlası meclis tarafından nitelikli çoğunlukla seçilecek. Meclisteki aday seçiminde en az iki partinin uzlaşması gerekecek. Modern demokrasilerin büyük çoğunluğunda yargının idare organının üyeleri seçilmişler, yani hükumet ve meclis tarafından atanır.

13 üyeden oluşacak HSK'nın başkanı Adalet Bakanı, müsteşar kurulun tabii üyesidir. Mevcut düzendeki gibi Cumhurbaşkanı yine 4 üye atayacak. 13 üyeden 7'si meclis tarafından seçilecek. Yeni düzenlemeyle vesayetçi yapıların, siyasete ve millete tepeden bakmayı huy edinmiş olanların, kendini milletin üstünde gören seçkinci zihniyetin HSK'ya etki etme imkanı tümden ortadan kalkacak. Üye seçiminde meclis iradesi ön plana çıkacak."

Kaynak: AA / Politika

Sabri Öztürk AK Parti Türkiye Giresun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title