Haberler

Halk Oylamasına Doğru

AK Parti Muğla Milletvekili Hasan Özyer, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasında "evet" oyu çıkmasıyla siyasi yaşamda koalisyonların tarih olacağını bildirdi.

Ak Parti Muğla Milletvekili Hasan Özyer, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasında "evet" oyu çıkmasıyla siyasi yaşamda koalisyonların tarih olacağını bildirdi.

Devlet Su İşleri (DSİ) Fethiye Sosyal Tesislerinde, mahalle muhtarlarıyla bir araya gelen Özyer, yaptığı konuşmada, 16 Nisan'daki halk oylamasının 80 milyonu ilgilendirdiğini söyledi.

Türkiye'nin kurulduğu günden bu yana kalkınma mücadelesi verdiğini belirten Özyer, şunları kaydetti:

"O günden bu yana siyasetin bütün amacı ülkemizi kalkındırmak. Bazen belli bir büyüme hızı yakaladık, kalkındık bazense belli bir sekteye uğradı. Kaynaklarımız, birikimlerimiz heba oldu. Nasıl dünyadaki devletler arasında güç mücadelesi varsa ülkenin içinde de güç mücadelesi var. Şimdiye kadar yaşanan 1960 darbesi, 1971 muhtırası, 12 Eylül 1980 darbesiyle Türkiye kazanımlarını hep kaybede kaybede bugünlere geldi."

Özyer, Türkiye'nin büyümesindeki en önemli engellerden birinin de koalisyon dönemleri olduğuna işaret ederek, şunları söyledi:

"16 Nisan'da 'evet' çıkarsa koalisyonlar tarih olacak. Yeni sistem güçlü bir hükümet getiriyor. Bugün birçok büyük projeyi hayata geçirebiliyoruz. Cumhuriyet dönemine baktığımızda her zaman tek başına iktidarlar döneminde kalkındık. Koalisyonlar döneminde sıkıntı yaşadık. Koalisyonlar zamanında etkin ve doğru kararlar alınamadı. 15 yıldır AK Parti tek başına iktidar. 15 yıldır Türkiye kalkınmasını gerçekleştiriyor. 14 yıldır ortalama 5,8 büyüme hızıyla bugünlere geldik. Bundan sonra da bu kazanımları kaybetmeden devam etmesi lazım."

Konuşmasının ardından Özyer, muhtarların sorularını yanıtladı.

Kaynak: AA / Güncel

Hasan Özyer AK Parti Türkiye Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title