Haberler

Halk Oylamasına Doğru

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına ilişkin yürütülen çalışmalar kapsamında Van'ın Çatak ilçesine geldi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına ilişkin yürütülen çalışmalar kapsamında Van'ın Çatak ilçesine geldi.

Ak Parti İlçe Başkanlığında partililerle bir araya gelen Orhan, daha sonra Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül'ü ziyaret etti.

Kaymakam Hacı Asım Akgül, hem kaymakam hem de belediye başkan vekili olarak ilçe halkına en güzel hizmeti vermenin mutluluğunu yaşadığını belirterek, ilçeyi güzel yerlere getirmek için, geceli gündüzlü çalıştıklarını söyledi.

Kısa, orta ve uzun vadeli projelerini kaynak buldukça hayata geçireceklerini aktaran Akgül, hizmete ara vermeden devam edeceklerini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan da, Nisan ayında çok önemli bir sürecin yaşanacağını vurgu yaparak hep birlikte güzel yarınlar için "evet" diyeceklerini söyledi.

Birilerinin dediği gibi tek adam seçmediklerini, aksine tek adamlığı ortadan kaldırdıklarını anlatan Orhan, şöyle konuştu:

"Şu an Cumhurbaşkanını yargı denetleyemiyor meclis denetleyemiyor. Çünkü, 12 Eylül Anayasası yapılırken halkın seçeceği bir Cumhurbaşkanının başa geleceğini asla düşünemediler. Şimdi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bu yetkilere sahip ama istismar etmiyor olması tamamen iyi niyetinden kaynaklanıyor. Muhalefetin yaptığı karalama kampanyasından ibarettir. 15 senedir bir liderimiz var. Bu lider öyle bir lider ki devlet adına Kürtlerden özür dileyen bir lider. İnanıyorum ki Kürtler, Türkler birbirilerine kenetlenerek 16 Nisan'da sandıklardan yüzde 70 'evet' oyu çıkaracak.

Milletin doğrudan yüzde 50+1 oyunu alabilen kişi hükümeti kuracak. Bu Kürt'ten, Türk'ten, Arap'tan, doğudan, batıdan, sağcıdan, solcudan, kapalıdan, açıktan, aleviden, sunniden, toplumun çoğunluğundan muvafakat almak demektir. Bu oyu alamazsa toplumdan kabul göremez. 5 yıl sonra da sandıkta seçtiği Cumhurbaşkanı'nın icraatlarını denetleyecek, beğenmediyse başka birini seçebilecek. Bu liderlik iki yılla sınırlandırılmış. Bunun neresi tek adam."

Orhan, daha sonra Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül, eşiyle birlikte Çatak Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan kursları ziyaret etti.

PKK'lı teröristlerin yola döşediği patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen Jandarma Astsubay Talha Musap Selçuk'un ailesini de ziyaret eden Orhan, daha sonra sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve muhtarlarla görüştü.

Kaynak: AA / Güncel

Asım Akgül AK Parti Çatak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title